Proiect de ateliere de art&craft pentru persoanele defavorizate, implementat la Constanța prin DGASPC

Asociatia Creative Life a implementat, in parteneriat cu DGASPC Constanta în perioada iulie 2020-noiembrie 2021, proiectul „Open Doors Youth Center”( 2020-1-RO01-ESC31-079524). Proiectul a fost finanţat prin programul ERASMUS+ si Corpul European de Solidaritate al Uniunii Europene, gestionat în România de catre Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale. Obiectivul general al proiectului a fost de a instrui tineri voluntari sa implementeze ateliere de art&craft pentru persoanele cu oportunitati reduse.

Un obiectiv specific a fost ca tinerii voluntari au reusit pe parcursul proiectului sa dobandeasca o serie de abilitati si compentente precum munca in echipa, organizarea si managementul unei activitati, precum si cresterea stimei de sine. Deasemenea, alt obiectiv specific a fost sa crestem in cazul beneficiarilor directi abilitatile manuale, creative, stima de sine si calitatea vietii acestora. Nu in ultimul rand, ultimul obiectiv l-a costituit promovarea voluntariatului si a comportamentul proactiv prin evenimente de educatie non formala.

Beneficiarii direcți ai proiectului l-au constituit copiii din centrele de plasament apartinand de DGASPC Constanta, cat si tinerii cu dizabilitati beneficiari ai Fundatiei HAO. Beneficiarii indirecti au fost elevi voluntari ai liceului CNA « Regina Maria » care si-au dezvoltat o serie de abilitati si cunostiinte legate de planificarea, organizarea si implementarea unui proiect.

Rezultate obținute în cadrul proiectului:

  • 6 voluntari sub 30 ani au beneficiat de sesiuni de instruire generala despre metodologii art&craft, incluziunea sociala a persoanelor cu dizabilitati, notiuni de psihologie a copilului, cat si despre diversitate si ce este comportamentul proactiv. Acestia au organizat si implementat atelierele de art terapie, au realizat promovarea activitatilor, si si-au dezvoltat competente antreprenoriale, pe tot parcursul proiectului.
  • 48 ateliere de art&craft desfasurate in totalitate de catre voluntari
  • 7 beneficiari cu dizabilitati participanti la ateliere. Tinerii cu dizabilitati care sunt in proces de angajare asistata de catre fundatia HAO au deprins in urma atelierelor o mai mare incredere in sine, abilitati relationale imbunatatie si totodata cresterea calitatii vietii.
  • 40 copii din centrele de plasament participanti la ateliere. Copiii participanți la ateliere și-au crescut nivelul de încredere în sine și și-au îmbunătățit abilitățile de relaționare și artistice.
  • 1 nou parteneriat interinstitutional cu fundatia HAO Romania.
  • 10 evenimente non-formale in comunitate. 5 dintre acestea au avut ca scop promovarea voluntariatului, a artei si a diversitatii, iar celelalte 5 au fost ateliere de art-terapie « cu usi deschise « publicului.
  • 1 eveniment de invatare non-formal de promovare a diversitatii desfasurat la Biblioteca Judeteana Constanta, denumit Biblioteca Vie, la care au participat peste 15 « carti vii ». La eveniment au fost prezente atat personalitati locale cat si oameni simpli ale caror « povesti » au fost ascultate de catre oameni din comunitate.
  • 52 de copii si adolescenti din centrele de plasament participanti la evenimentele de invatare non-formala destinate comunitatii, precum : Bilbioteca Vie, Serile de Filme Educationale. Acestia au aflat in cadrul evenimentelor despre oportunitati de voluntariat in comunitate.
  • 22 copii din centrele de plasament participanti la evenimentele publice de art terapie sustinute de catre voluntarii Asociatiei Creative Life.
  • 239 persoane prezente la evenimentele non-formale de promovare a voluntariatului si de promovare a diversitatii
  • 1 eveniment final de încheiere a proiectulu destinat beneficiarilor directi, de tip atelier de art terapie si inmanare de cadouri de Craciun
  • 1 eveniment de promovare a voluntariatului in preajma Craciunului la care au participat atat voluntari ai Asociatiei Creative Life cat si voluntari ai altor ONG locale.

Pentru informaţii suplimentare vă invităm să ne contactaţi pe:

Anamaria Boldea Colcear, Coordonator proiect Asociatia Creative Life , tel.0728 283 334, asociatiacreativelife@gmail.com

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *