Proiect AUR depus în Parlament: Primarii și președinții de CJ -uri ar putea fi aleși în DOUĂ tururi

Se reia povestea alegerii primarilor și a șefilor de consilii județene în două tururi. De mai bine de doi ani se discută de acest subiect și s-a făcut tot posibilul să fie… îngropat. Fie că vorbim de PMP, ulterior PRO România, alte scheme parlamentare sau chiar de o asumare a fostului guvern Orban, realitatea politică este următoarea: se bate pasul pe loc. Între timp și AUR a depus un proiect în acest sens. Copreşedintele AUR, senatorul Claudiu Târziu, a anunţat, miercuri, depunerea unui proiect legislativ în Parlament care vizează alegerea primarilor şi a preşedinţilor de consilii judeţene în două tururi.

Am depus un proiect de lege tot pentru a îndrepta o prostie pe care au comis-o vechii politicieni şi anume alegerea primarilor şi a preşedinţilor de consilii judeţene în două tururi de scrutin, din motive absolut evidente. Ştim că până în 2012 aşa au fost aleşi şi de atunci înregistrăm o contra-performanţă, o scădere drastică a numărului de primari noi, înregistrăm o mai slabă calitate a actului de guvernare locală, înregistrăm o perpetuare a dinastiilor locale care se dedulcesc la bugetele locale şi la binefacerile poziţiilor (n.r. – pe care le ocupă) neţinând cont de interesele locuitorilor, ale electoratului care i-a trimis acolo„, a precizat Târziu, la o conferinţă de presă.

El şi-a exprimat speranţa că proiectul AUR va fi susţinut şi de partidele aflate la putere:

Ştim că şi în alte partide parlamentare există această dorinţă de îndreptare a legii şi sperăm ca şi USR PLUS şi PNL să voteze proiectul nostru de lege”, a spus liderul AUR.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *