Proiect: „Aniversări cu bucurie”! Constănțenii, invitați să facă un cadou copiilor fără familie, de ziua lor!

Fiecare copil are nevoie să se simtă cu totul special atunci când își aniversează ziua de naștere și acest lucru este valabil inclusiv pentru copiii protejați în centre rezidențiale. Tocmai pentru a le aduce zâmbete copiilor care nu au familia alături, în programul Copii cu Viitor se lansează campania „Aniversări cu bucurie”. Astfel, de ziua lor, acești copii vor primi, cu ajutorul comunității, cadouri și alte surprize specifice unei aniversări.

CITEȘTE ȘI:

Obiectivul este ca fiecare copil în această situație din județul Constanța să primească de ziua sa un cadou, precum și tort și suc pentru a sărbători alături de ceilalți copii din centru. Campania „Aniversări cu bucurie” este lansată în programul Copii cu Viitor, derulat de Asociația Club de Bine și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța.

Campania va fi însă dezvoltată de Asociația United Hands Romania, devenită astfel partener apropiat al Copii cu Viitor. Voluntarii Asociației United Hands Romania se vor ocupa de colectarea cadourilor de la donatori și vor face în așa fel încât acestea să ajungă în timp util la copii. Campania va fi promovată prin evenimente lunare pe Facebook și orice persoană se poate înscrie „rezervând” un anumit număr corespunzător unui copil ce va fi sărbătorit în viitorul apropiat.

„Ne propunem o stare de normalitate în toate centrele de copii. Din fericire, aceste lucruri (tort, cadouri) deja se întâmplă în multe cazuri, ca un efort al educatorilor și al șefilor de centre. Prin „Aniversări cu bucurie”, în proiectul Copii cu Viitor, Asociația Club de Bine, DGASPC Constanța și partenerul implicat (Asociația United Hands România) își propun ca aceste eforturi să devină standard 100% asigurat oricărui copil. Venim în ajutor, atragem mai mult comunitatea să se implice și facem totul posibil că sărbătoriții să aibă cât mai multe beneficii! Apoi, în programul Copii cu Viitor, ne ocupăm ca și alte zile să fie speciale pentru ei, nu doar ziua de naștere!”, explică Răzvan Iancu, Președinte al Asociației Club de Bine și Coordonator al programului Copii cu Viitor.

Prima lună de eveniment public de colectare de cadouri pentru aniversări este luna iunie 2019, pentru beneficiarii aniversati în luna iulie. Detalii pot fi găsite AICI!

„Pe lângă resursele noastre, implicarea comunității este de mare ajutor astfel încât copiii noștri din centre să aibă parte de „răsfăț” la aniversări, așa cum sigur merită. În programul Copii cu Viitor, subliniem de fapt importanta acestui aspect, doar unul din multele mici detalii ce pot influența în bine procesul de dezvoltare socială a copiilor. Ne vom asigura că absolut toți sărbătoriții din centrele de plasament au parte de câte o zi memorabilă”, spune Mihaela Ristea, Director Executiv, Direcția de Protecția Copilului din cadrul DGASPC Constanța.

Copii cu Viitor (donații online AICI!) reprezintă cel mai amplu program din Constanța dedicat copiilor fără familie alături și altor copii vulnerabili, dezvoltat de Asociația Club de Bine și DGASPC Constanța. Programul își propune să mobilizeze resursele din sistemul de protecție, dar mai ales resursele din comunitate – parteneri, sponsori, donatori individuali, voluntari. Finanțarea este asigurată exclusiv din fonduri private – orice persoană sau companie este invitată să se implice pentru binele copiilor vulnerabili și implicit pentru binele general al comunității.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.