Proiect al Guvernului: UNDĂ VERDE împrumuturilor de la Trezorerie pentru primării

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a declarat vineri, la Deva, că Guvernul lucrează la un act normativ prin care primăriile să poată lua împrumuturi din Trezorerie pentru a-şi putea asigura cofinanţarea necesară la proiectele câştigate pe fonduri europene.

Guvernul lucrează la o soluţie pentru ca acele primării care au câştigat multe proiecte să-şi poată asigura cofinanţarea la fiecare, pentru că, fiind foarte multe proiecte, unele nu pot fi finanţate. Vom creiona o posibilitate de împrumut din Trezoreria statului ca să poată să-şi aducă banii necesari cofinanţărilor”, a spus Cseke Attila.

Ministrul Dezvoltării s-a întâlnit vineri, la Deva, cu primarii din judeţul Hunedoara, prilej cu care au fost oferite informaţii şi răspunsuri la problemele cu care se confruntă autorităţile locale. Unul dintre programe se referă la construcţia de creşe.

Am primit acelaşi răspuns ca în alte judeţe, adică este mare nevoie de infrastructura antepreşcolară. Am îndemnat primarii, mai ales pe cei din zona urbană, unde numărul de copii necesită, categoric, o asemenea investiţie, să depună solicitări pentru că avem finanţare la Ministerul Dezvoltării„, a arătat ministrul.

Potrivit acestuia, ministerul a propus alocarea şi de fonduri europene pentru construcţia de creşe în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *