Proiect al coaliției: Amenzi mai DRASTICE pentru șoferii care parchează pe trotuar

Coaliția PNL și USR-PLUS plănuiește amenzi mai drastice pentru șoferii care parchează pe trotuar. Potrivit unui proiect de lege înregistrat la Senat, pentru dezbatere, cei care își parchează mașina pe trotuar riscă o amendă de până la 2.900 de lei și 6 puncte de penalizare.

1. Dupa punctul 23 de la alineatul (1) al articolului 102, se introduce un nou punct, punctul 23¹, care va avea urmatorul cuprins:
„23¹. nerespectarea interdictiei privind ocuparea trotuarelor cu vehicule imobilizate atunci când nu este asigurata lățimea minima de cel putin un metru a trotuarului lăsat la dispozitia pietonilor.”

2. Dupa punctul 10 al literei d) de la alineatul (1) al articolului 108 se introduce un nou punct, punctul 10¹ care va avea urmatorul cuprins:
„10¹. nerespectarea interdictiei privind ocuparea trotuarelor cu vehicule imobilizate, atunci când nu este asigurată lățimea minima de cel putin un metru a trotuarului lăsat la dispozitia pietonilor”, se precizează în proiectul de lege depus, la Senat, de parlamentari PNL și USR-PLUS.

Dacă propunerea legislativă va fi aprobată de Parlament și va trece de semnătura lui Klaus Iohannis, șoferii care parchează pe trotuar vor sancționați contravențional cu o amendă cuprinsă între 9 și 20 de puncte-amendă. Punctul-amendă a fost plafonat, în 2021, la 145 de lei. Asta înseamnă că șoferii care își lasă mașina pe trotuar riscă o amendă între 1.305 și 2.900 de lei. Pe lângă amendă, aceștia vor fi penalizați și cu 6 puncte de penalizare.

Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie să fie adoptat de Parlament, promulgat de șeful statului și să fie publicat în Monitorul Oficial.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *