Programul lucrărilor edilitare din municipiul Constanța în această săptămână

Pe bulevardul Mamaia, continuă lucrările de modernizare a traseelor pietonale pe tronsonul cuprins între strada Mircea cel Bătrân și strada Nicolae Iorga. Trotuarele sunt recondiționate cu borduri noi și pavele moderne. Condițiile de acces pietonal sunt îmbunătățite pe aleea Lupeni, unde se reamenajează căile de acces către blocuri. De asemenea, pe strada Liliacului, se reabilitează trotuarele pe porțiunea delimitată de străzile Progresului și Pandurului.

grafic lucrari 5

Potrivit municipalității, zona carosabilă aferentă străzii Doctor Profesor Gheorghe Marinescu intră din această săptămână în reabilitare. Într-o primă etapă, se va decoperta asfaltul existent. De asemenea, continuă lucrările de reamenajare a carosabilului în zonele rezidențiale. Se construiește infrastructura rutieră pe străzile Muscel, Scheia și aleile Sânzienelor și Lămâiței din cartierul Baba Novac și pe străzile Camil Ressu și Ștefan Dărăscu din cartierul Palazu Mare.

Accesul către plaja Modern este îmbunătățit. Treptele sunt reabilitate prin turnarea unui strat de beton în cofrajele realizate din placaj. Spațiile verzi din aliniamentele stradale sunt igienizate corespunzător. Se curăță alveolele cu spațiu verde și se execută lucrări de întreținere a gardului viu. Pentru optimizarea condițiilor de trafic rutier, se montează indicatoare de informare și se recondiționează echipamentele de semaforizare. Se aplică marcajele rutiere la trecerile de pietoni și în parcările asfaltate.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *