Spread the love

Se spune că pentru o administrație cât mai eficientă ai nevoie de personal cât mai bine pregătit. De aceea, în perioada următoare funcționarii publici din administrația publică care vor să se perfecționeze în domeniile lor au ocazia să își completeze cunoștințele în cadrul mai multor cursuri. Acestea sunt organizate Institutului Național de Administrație, printr-un program guvernamental. Reprezentanții mai multor instituții publice din Constanța au avut ocazia, marți, 12 iunie, să afle amănunte despre aceste cursuri chiar de la organizatori. Astfel, la sediul Consiliului Județean Constanța – Centrul de Excelență în Turism și Servicii TOMIS a avut loc conferința regională de prezentare a Ofertei programelor de formare continuă organizate de Institutul Național de Administrație în 2018.

La eveniment au participat: Pavel NĂSTASE -președintele Institutului Național de Administrație, George-Adrian PALADI – prefect al județului Brăila, Lucian FURDUI – prefect al județului TULCEA, Albu IOAN – prefect al județului Constanța, Mustafa Levent ACCOIUM – Subprefect al județului Constanța, Dumitru MERGEANI – vicepreședinte al Consiliului Județean Tulcea, Mariana BELU – secretar general al județului Constanța, Zoia-Gabriela BUCOVALĂ – Inspector General al ISJ Constanța, reprezentanții Centrului teritorial de formare continuă pentru administrația publică Constanta, ai instituțiilor prefectului, ai consiliilor județene, ai primăriilor, ai instituțiilor deconcentrate, ai Asociației Comunelor din Romania, precum și alte persoane interesate din județele arondate Centrului teritorial de formare continuă pentru administrația publică Constanța (Constanța, Tulcea, Brăila, Galați, Vrancea, Buzău).

Cu această ocazie au fost prezentate noutățile pe care INA le-a adus procesului de formare pentru administrația publică: cele 18 domenii de formare, competențele avute în vedere, standardele de calitate pentru programele de formare continuă, metodele de organizare și pregătire a acestor programe, utilizarea platformei blended learning, posibilitatea accesării ofertei de programe prin sistemul de achiziții publice SEAP (SICAP), etc.

„Informații detaliate referitoare la domeniile de formare, tematica, durata, locațiile de desfășurare, tarifele și modalitatea de înscriere la programele de perfecționare cuprinse în oferta pentru 2018 ale Institutului Național de Administrație sunt disponibile pe site-ul www.ina.gov.ro, la adresa: http://ina.gov.ro/perfectionare-profesionala/. Detalii despre programele de formare specializată se regăsesc la adresa http://ina.gov.ro/formare-specializata-2/“, spun organizatorii.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *