Programul de guvernare PNL – PSD – UDMR pentru autostrăzi și transportul feroviar

Programul de guvernare al PNL, PSD, UDMR – coaliție care, conform documentului, se auto-intitulează Coaliția pentru Reziliență, Dezvoltare și Prosperitate – prevede o listă întreagă de autostrăzi, extinderi de linii de metrou, îmbunătățirea transportului feroviar. Noii guvernanți arată că România are nevoie de un salt de dezvoltare în infrastructura de transport în următorii 10 ani. Finalizarea marilor proiecte de infrastructură rutieră trebuie să fie una din prioritățile strategice ale României în următorii 10 ani, astfel încât anii 2021-2030 să devină o decadă transformațională pentru România.

Pentru atingerea acestui obiectiv avem nevoie de resurse financiare, un management profesionist al proiectelor și un plan coerent executat strategic pe termen lung, precum și de reforme administrative conform asumărilor din cadrul PNRR. Abordarea Guvernului PNL-PSD-UDMR va fi una integrată a tuturor modurilor de transport, care va pune pe primul plan interesul legitim al cetățeanului de a avea acces la o infrastructură modernă, sigură și durabilă care să țină pasul cu dinamica regională, astfel încât să fie eliminate decalajele de dezvoltare acumulate în ultimii ani între regiunile istorice.

Obiectivele României pentru perioada 2021-2024 la capitolul de infrastructură de transport vizează: o accelerarea investițiilor publice, o asigurarea resurselor financiare și umane corect dimensionate pentru implementarea cu succes a proiectelor de investiții, o asumarea unor decizii strategice care să declanșeze reforme structurale și să asigure o capacitate administrativă sporită, o prioritizarea investițiilor în domeniul transporturilor astfel încât să reflecte nevoile de conectivitate și de mobilitate, de reducere a aglomerărilor și de asigurare a fluenței circulației. Politicile de transport se vor construi prin promovarea eficienței instituționale, a simplificării administrative și vor fi sincronizate cu realitățile din teren și, în acord, cu direcțiile de acțiune agreate la nivelul UE.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.