Programe sociale pentru elevii claselor I-VIII, respinse definitiv în Parlament

Social-democrați în declarații, limbaj dublu în practică. Majoritatea parlamentară a PSD și ALDE a respins pe bandă definitiv în plenul Camerei Deputaților, marți, mai multe inițiative pentru protecția socială, printre acestea fiind propunerea legislativă pentru instituirea unor pachete alimentare pentru elevii cazuri sociale. Proiectul inițiat de deputatul liberal Ovidiu Raețchi fusese deja respins în Senat, în martie anul trecut și prevedea faptul că „alimentația ideală a copiilor ar trebui să cuprindă toate substanțele necesare unei creșteri și dezvoltări armonioase și să se bazeze în principal pe legume, fructe, produse lactate și carne”.

Raețchi propunea ca autoritățile locale să poată acorda gratuit elevilor din clasele I-VIII, care frecventează învățământul de stat, pachete alimentare sociale în limita unei valori anuale de 1.200 lei. Totodată, beneficiarii ar fi fost copiii care nu au împlinit vârsta de 15 ani și care provin din familii ale căror venituri nu depășesc 600 lei/lună. Deputatul propunea ca pentru fiecare beneficiar să se acorde 1 kg de iaurt, 500 gr cereale, 1 kg banane, 1 bucată conservă carne de pui și 1 de carne de vită.

Majoritatea parlamentară social-democrată a respins marți proiectul de lege cu clare valențe sociale.

În aceeași zi, propunerea legislativă privind acordarea gratuită de produse de igienă orală preşcolarilor şi şcolarilor din clasele I-VIII din învăţământul de stat şi privat a fost cât pe-aci să fie respinsă definitiv. Inițiatorul, Tudor Ciuhodaru, a intervenit și a solicitat retrimiterea la comisie, pentru două săptămâni.

„Este un program important, care asigură igiena dentară, prin inițierea unui program de periuțe și paste de dinți în învățământ”, a spus Ciuhodaru.

Proiectul a fost retrimis la comisie, pentru obținerea punctului de vedere al Guvernului.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*