Program încărcat pentru Forțele Navale. Marinarii militari, angrenați în BREEZE 18, pe Marea Neagră. Flotila fluvială, în misiune pe Dunăre

Participarea navelor militare românești la exercițiile organizate de partenerii din Alianța Nord-Atlantică, precum și în cadrul grupărilor navale NATO care desfășoară misiuni în Marea Neagră a devenit constantă în ultimii ani, după degradarea situației de securitate din regiune, prin anexarea ilegală a Crimeii de către Rusia și a destabilizării din estul Ucrainei.

Astfel, în această lună, Fregata „Regele Ferdinand” și Dragorul Maritim „Lt. Lupu Dinescu” fac parte din grupările navale NATO SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group) și SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Counter-measures Group) care desfășoară, în bazinul Mării Negre, misiuni de supraveghere a traficului maritim, alături de partenerii din Alianță.

Potrivit Forțelor Navale, vineri, 13 iulie, cele două nave militare românești au intrat în portul Burgas din Bulgaria, pentru o escală de trei zile, după care își vor continua misiunile pe mare, participând, în perioada 16-20 iulie, la exercițiul multinațional BREEZE 18, organizat partenerii bulgari.

Prin activitățile desfășurate sub stindard NATO, Forțele Navale Române contribuie la întărirea măsurilor de asigurare a apărării colective a Alianței, în deplină concordanță cu angajamentele internaționale pe care țara noastră și le-a asumat.

CITEȘTE ȘI:

Industria de apărare răsuflă ușurată: S-a adoptat OUG care permite realizarea de investiții

Pe de altă parte, navele militare ale Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” au desfășurat, în perioada 9-13 iulie 2018, activități de instruire pe brațul Chilia al Dunării, având ca obiectiv principal supravegherea căilor de comunicații fluviale și menținerea libertății de navigație pe fluviul Dunărea. Scenariul Exercițiului „Danube Protector 18.08” a cuprins secvențe de contracarare a incursiunilor unor nave fluviale și forțe inamice în zona de responsabilitate a Forțelor Navale Române din nordul Dobrogei, acțiuni la care au participat navele Divizionului 88 Vedete Fluviale, ale Divizionului 67 Nave Purtătoare de Artilerie, un detașament de la Regimentul 307 Infanterie Marină și un detașament de scafandri militari fluviali.

Activitățile de instruire ale militarilor din Forțele Navale Române vizează dimensiunea de consolidare a posturii de descurajare și de apărare, pe flancul estic al Alianței Nord-Atlantice, printr-o prezență constanță a navelor și forțelor din subordine, pe mare și pe fluviul Dunărea. De asemenea, exercițiile planificate urmăresc perfecționarea deprinderilor marinarilor militari privind folosirea în luptă a tehnicii de la bordul navelor.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *