Prognoza meteo: Vremea se răcește ACCENTUAT în primele două săptămâni ale lunii octombrie

Temperaturile vor fi mai mici decât cele normale acestei perioade în primele două săptămâni din luna octombrie, se arată în prognoza pe patru săptămâni publicată marți de Administrația Națională de Meteorologie.

Săptămâna 04.10.2021 – 11.10.2021

Cu excepția regiunilor vestice și nord-vestice, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, mai ales în est și sud-est. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în extremitatea de nord a teritoriului. În extremitatea de vest și de sud-vest cantitățile de precipitații vor fi local excedentare.

Săptămâna 11.10.2021 – 18.10.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor excedentară în regiunile montane și local în cele sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână.

Săptămâna 18.10.2021 – 25.10.2021

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi deficitar pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Săptămâna 25.10.2021 – 01.11.2021

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale, dar cu o tendință spre deficit în sud-vest.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *