Prognoza meteo: NU am scăpat de iarnă. Urmează ploi și ninsori în majoritatea regiunilor țării

Administrația Naționale de Meteorologie (ANM) a anunţat că în perioada următoare vor exista precipitații sub formă de ninsoare la munte, precipitații mixte în nord și ploi în restul țării. Oscilațiile de temperatură vor avea loc de vineri, 18 februarie iar de e duminică vremea se va răci în majoritatea regiunilor, cu precădere în sudul țării.  Aici, temperaturile maxime se vor încadra între 5-12 grade Celsius.

Vineri, temperaturile vor fi ușor mai scăzute, în special în cursul nopții. Cerul va fi variabil și vor fi ninsori la munte, precipitații mixte în nord și centru și ploi în restul țării.

În zonele joase de relief, vântul va sufla cu 45-55 km/h, spre deosebire de nord și centru, unde va sufla cu peste 60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 3-15 grade Celsius, iar cele minime între minus 7-6 grade Celsius.

În Capitală, cerul va avea înnorări în primele ore ale zilei, dar se va degaja treptat. Temperatura maximă va fi de 11-12 grade, iar cea minimă de 3-0 grade. Vântul va sufla slab spre moderat. Sâmbătă, temperaturile vor crește, iar maximele vor fi de 15-16 grade și cele minime de 2-3 grade.

Vremea se răcește duminică în majoritatea regiunilor țării. În jumătatea de sud a țării va ploua slab, în zonele montane va ninge, iar în restul țării va fi parțial noros. Temperaturile maxime se vor încadra între 5-12 grade Celsius, iar cele minime între minu 6-4 grade Celsius. Și în București vremea se va răci accentuat, duminică înregistrându-se o temperatură maximă de 8-10 grade Celsius și una minimă de 0-2 grade Celsius. Vântul va sufla slab și moderat.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *