Prognoza meteo de Anul Nou și în primele săptămâni din 2022

Meteorologii ANM au emis estimările pentru următoarele patru săptămâni. Astfel, în luna ianuarie vreme se anunță predominant frumoasă, cerul va fi mai mult senin, iar temperaturile vor fi mai ridicate față de normalul perioadei, de Anul Nou dar și în restul lunii. Excepție fac zonele montane, acolo unde se va semnala pe cretele montane și la altitudini mari. În general, temperaturile vor fi mult mai ridicate față de normalul perioadei, iar meteorologii anunță, în special de Revelion 2022, temperaturi mai mult de primăvară decât de iarnă.

Cum va fi vremea de Anul Nou 2022

În perioada 27 decembrie 2021 – 03 ianuarie 2022, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile centrale și în extremitatea de sud-vest a țării. Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice, nordice și centrale.

Prognoza meteo în săptămâna 3 ianuarie – 10 ianuarie 2022

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile nordice și centrale, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Cum va fi vremea în săptămâna 1o ianuarie – 17 ianuarie 2022

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.  Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice, nord-vestice și local în cele centrale, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Prognoza meteo pentru 17 ianuarie – 24 ianuarie 2022

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *