PROFITURILE băncilor din România, în 2020

Banca Transilvania, Banca Comercială Română și BRD – Groupe Société Générale sunt în topul românesc al băncilor cu cele mai mari câştiguri din 2020. Sumele deţinute de cele trei bănci sunt cuprinse între 400 şi 600 milioane de lei. Totuși, câştigurile sunt mai mici faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut chiar şi cu 50%.

Potrivit datelor furnizate de Ziarul Financiar, BT, BCR, BRD și alte instituții financiare mari din România au un câștig cumulat de circa 3,7 miliarde de lei în prima jumătate a anului, adică 95% din profitul întregului sistemul bancar.

Banca Transilvania, cea mai mare de pe piaţa locală după active, a fost lider în primul semestru al anului şi pe primul loc în topul celor mai profitabile bănci, al doilea an la rând. Profitul net raportat a fost de peste 607 milioane de lei, cu 28,4% mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Pe al doilea loc în top este BCR cu un câştig de 499 milioane de lei, urmată de BRD, cu 405 milioane de lei.

Întregul sistem bancar românesc este format din 33 de bănci.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

One thought on “PROFITURILE băncilor din România, în 2020

  • duminică, 8 noiembrie 2020 la 14:08
    Permalink

    Din păcate fenomenul e la nivel global, în condițiile actuale nu ți convine sa faci un depozit la termen pentru ca dobânzile sunt 0, 00% la scadenza ești dator tu, economiile ramin în conturi curente pe care băncile într o oarecare măsură le folosesc iar tu plătești administrare cont luna de luna, de aici cistigul băncilor.

    Răspunde

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *