Profesorii amenință cu GREVĂ GENERALĂ în Educație

Profesorii pot intra în grevă generală de la 10 ianuarie, a anunțat miercuri, la Antena 3, președintele federației sindicale „Spiru Haret”, Marius Nistor. Potrivit acestuia, momentan se desfășoară un referendum în rândul angajaților din sistemul de învățământ, și în funcție de rezultat, dacă majoritatea va considera că este nevoie de proteste, personalul din educație va intra în grevă generală și ar putea refuza să mai încheie situațiile școlare ale elevilor. Principala nemulțumire a profesorilor este că Guvernul nu a acordat de la 1 ianuarie 2022 creșterea salarială prevăzută de lege, ci doar o majorare de 4%.

Ministrul Muncii, Marius Budăi (PSD), i-a spus sindicalistului că majorarea salariilor profesorilor este cea pe care o permite restrângerile bugetare și că PSD nu vrea să îi mintă pe profesori, astfel că le spune adevărul că trebuie să mai aibă răbdare pentru că nu pot crește salariile peste noapte.

Am fost mințiți frumos, dle ministru”, i-a răspuns Nistor.

Eu vă înțeleg supărarea, dar certați pe cine nu trebuie”, a afirmat ministrul Muncii, cu referire la foștii miniștri ai Muncii care i-ar fi păcălit pe profesori.

De la 10 ianuarie revin în băncii elevii claselor primare, respectiv clasa pregătitoare şi clasele I – IV. Ceilalți elevi (gimnaziu și liceu) au început școala pe 3 ianuarie.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *