Prof. univ. dr. Sorin Rugină, scrisoare deschisă adresată membrilor Consiliului Local Constanța

În calitate de rector al Universităţii „Ovidius” din Constanţa, împreună cu membri ai corpului academic, prof. univ. dr. Sorin Rugină anunță că a luat act „cu surprindere şi profundă mâhnire de respingerea acordării titlului de „cetăţean de onoare” profesorului Gheorghe Dumitraşcu”.

Iată scrisoarea integrală:

În acest context, subliniez următoarele:

– Recomandarea pe care am semnat-o, în vederea acordării acestui titlu, a pornit de la realizările de   necontestat   ale   profesorului   Gheorghe   Dumitraşcu   în   contextul   înfiinţării Universităţii „Ovidius”, în 1990, domnia sa remarcându-se ca un adevărat ctitor al celei mai importante instituţii de învăţământ superior din sud-estul României. Pentru acest fapt conducerea universităţii  l-a   recompensat   cu   „Diploma de excelenţă”  şi insigna de   „Laureat   Ovidius” la ceremonia sărbătoririi împlinirii a 25 de ani de la înfiinţare în anul 2015.

– Rezultatul la care s-a ajuns în urma votului din Consiliul Local este cu atât mai de neînţeles pentru noi, având în vedere că din partea Universităţii „Ovidius” au fost înaintate trei recomandări: profesorii Adrian Bavaru şi Victor Ciupină, în calitate de foşti rectori – care au şi obţinut titlul de „cetăţean de onoare”- şi profesorul Gheorghe Dumitraşcu, în calitate de ctitor al acestei universităţi. În acest context, respingerea în plen a candidaturii acestuia din urmă, a umbrit întreaga ceremonie.

– Nu  dorim să  intervenim în  nici  un fel  în activitatea  dumneavoastră, dar  din perspectiva academică, considerăm că decernarea titlurilor de „cetăţean de onoare” nu trebuie să devină câmp al   luptelor   şi   „răfuielilor” politice. Acordarea   unui   titlu   onorific   trebuie   să   reprezinte rezultatul consensului şi respectului pentru candidat. Vă   propunem, pentru viitor, în vederea evitării unor astfel de situaţii, ca votul acordării unui titlu să preceadă ceremonia decernării.

– Faţă de cele întâmplate, eu şi întreaga conducere a universităţii, ne exprimăm dezaprobarea pentru postura umilitoare în care a fost pus profesorul Gheorghe Dumitraşcu în şedinţa Consiliului Local din 30 martie 2016.

Prof. univ. dr. Sorin Rugină

Rector al Universităţii „Ovidius” din Constanţa

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Administrația din Castelu lecție pentru liberali: prof. Gh. Dumitrașcu, cetățean de onoare, deși nepoata sa, inspector ANI, o urmărește pe viceprimăriță

CITEȘTE ȘI:

Liberalul Puiu Hașotti s-a RĂZBUNAT pe Gheorghe Dumitrașcu. Profesorul, UMILIT în Consiliul Local

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.