Spread the love

Atelierul de lucru cu tema „Stadiul actual și perspectivele în domeniul politicilor adresate promovării coeziunii sociale în zona Mării Negre” este organizat de Rețeaua Universităților de la Marea Neagră în colaborare cu Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN), Universitatea din București și Centrul de Excelență pentru Studiul Minorităților Transfrontaliere în formatul unei întâlniri de dezbateri deschise cu participare internațională și se desfășoară marți la Parlamentul României.

Evenimentul a fost motivat de „nevoia exprimată din ce în ce mai intens în societate pentru relansarea cooperării și instituirii unui climat favorabil coeziunii sociale în toate domeniile din societate care să apropie diferitele comunități grupate pe criterii politice, etnice, regionale sau de alte interese”.

Manifestarea își propune să fie un cadru de dezbateri libere în vederea schimbului de idei și de cunoștințe în vederea identificării unor direcții care ar trebui să fie urmate în dezvoltarea politicilor adresând coeziunea socială în zona Mării Negre, așa cum ne-a confirmat și reprezentantul APCEMN la eveniment, deputatul social-democrat constănțean, George Vișan:
„Este o dezbatere între membri ai rețelei de universități de la Marea Neagră, pe de-o parte și, pe de altă parte, membri ai Parlamentului României, care sunt și în cadrul APCEMN (Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre – n.r.). Eu m-am axat în discursul meu pe multiculturalism și am oferit exemplul de bună practică: Dobrogea! Mai avem și o prezentare de produse dobrogene în cadrul atelierului”, a spus deputatul George Vișan, pentru TOMIS NEWS.

La eveniment au fost invitați cadre didactice universitare, studenți, membri ai Parlamentului, reprezentanți ai autorităților locale, ai minorităților naționale, experți în domeniu, ambasadori și reprezentanți ai misiunilor diplomatice din țările membre OCEMN și alte organizații internaționale.

CITEȘTE ȘI:

George Vișan, la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre: „Este nevoie de negocieri intense în privința tuturor conflictelor din această zonă”

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *