Produse contrafăcute comercializate pe plaje, ridicate de jandarmii constănțeni

În cursul zilei de vineri, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa aflați în misiune alături de polițiști  în zona de sud a litoralului, au depistat patru persoane care ofereau spre comercializare mai multe articole vestimentare, parfumuri şi perechi de ochelari ,,la preţ avantajos”, pe plaja din staţiunea  Eforie. Persoanele în cauză nu aveau documente de provenienţă a bunurilor respective, acestea fiind inscripţionate cu numele unor mărci de renume.

ef90dc87 d10f 46ef 9456 4eeb287117c8

Existând  suspiciunea că obiectele oferite spre vânzare erau contrafăcute, jandarmii au întocmit procesele verbale de constatare conform prevederilor Codului de Procedură Penală şi le-au transmis împreună cu bunurile ridicate în vederea confiscării, structurilor de poliție pentru continuarea cercetărilor. Totodată, jandarmii au aplicat ieri 31 sancțiuni contravenționale în cuantum total de peste 20000 lei, pentru fapte prevăzute de Legea nr.12/1990  privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite. Totodată, joi, jandarmii aflați în misiune în zona de sud a litoralului  au depistat o persoană care oferea spre comercializare mai multe parfumuri şi perechi de ochelari ,,la preţ avantajos”, pe plaja din staţiunea  Neptun. Bărbatul în cauză nu avea documente de provenienţă a bunurilor respective, acestea fiind inscripţionate cu numele unor mărci de renume. Existând  suspiciunea că obiectele oferite spre vânzare erau contrafăcute, jandarmii au întocmit procesul verbal de constatare conform prevederilor Codului de Procedură Penală şi l-au transmis împreună cu bunurile ridicate în vederea confiscării, structurilor de poliție pentru continuarea cercetărilor. De asemenea, joi, jandarmii au aplicat 11 sancțiuni contravenționale în cuantum total de 5500 lei, pentru fapte prevăzute de Legea nr.12/1990  privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

Recomandăm cetăţenilor să nu achiziţioneze bunuri comercializate în mod ambulant şi fără îndeplinirea condiţiilor prevăzute de legislaţia în vigoare, iar când observă astfel de acte de comerţ, să sesizeze autorităţile abilitate”, au precizat reprezentanții IJJ Constanța.

WhatsApp Image 2020 07 23 at 14.59.16

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *