Producătorii jubilează: Vaccinarea OBLIGATORIE CREȘTE PROFITURILE Pfizer, Moderna și J&J

Pfizer și-a majorat miercuri prognoza pentru vânzările pe întregul an ale vaccinului COVID-19 pe care l-a dezvoltat cu BioNTech din Germania cu aproape 29%, până la 33,5 miliarde de dolari, în condițiile în care națiunile se aprovizionează cu doze pentru restul anului și se discută tot mai des de vaccinarea obligatorie, anunță Reuters. Compania a mai declarat că ar putea solicita o autorizație de utilizare de urgență pentru o doză potențială de rapel încă din luna august. Previziunile ridicate de vânzări ale vaccinului se bazează pe acorduri semnate pentru 2,1 miliarde de doze, iar valorile ar putea crește în cazul semnării unor contracte suplimentare.

J&J săptămâna trecută a estimat vânzările vaccinului COVID-19 pe tot anul la 2,5 miliarde de dolari, în timp ce Moderna a prognozat 19,2 miliarde de dolari. Pfizer a declarat că a livrat până acum 1 miliard de doze de vaccin din decembrie.

Înainte de pandemie, Pfizer producea anual aproximativ 200 de milioane de doze pe întregul portofoliu de vaccinuri„, a declarat directorul executiv Albert Bourla.

Creșterea producției este supusă extinderii la instalațiile actuale, adăugând noi furnizori și producători contractuali, a spus compania. Statele Unite au achiziționat cu 200 de milioane de doze suplimentare de vaccin Pfizer / BioNTech săptămâna trecută.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.