Spread the love

Comisia Europeană a declanșat trei proceduri de infringement împotriva României: în domeniul Mediului privind obligația de a aplica legislația europeană de reciclare a navelor și două pe domeniul Pieței Interne, pentru îmbunătățirea ghișeelor unice și facturarea electronică la achizițiile publice.

Comisia Europeană a decis să inițieze proceduri de infringement împotriva Croației, Ciprului, Germaniei, Greciei, Italiei, Portugaliei, României, Sloveniei și Suediei în ceea ce privește obligația acestora de a pune în aplicare integral legislația europeană privind reciclarea navelor.

„Regulamentul UE are ca scop o reciclare a navelor mai ecologică și mai sigură. Principalul obiectiv al regulamentului este de a garanta că navele aflate sub autoritatea UE (care navighează sub pavilionul unui stat membru al UE) sunt reciclate într-un mod sigur și durabil. Este esențial ca statele membre să îndeplinească obligațiile esențiale care le revin în ceea ce privește desemnarea autorităților competente, a administrațiilor și a persoanelor de contact, precum și instituirea unor dispoziții de drept intern referitoare la implementarea acestor norme ale UE și a sancțiunilor aplicabile”, arată Comisia Europeană.

Fost director al APMC, deputatul Mircea Banias ne-a precizat că nu este surprins de măsura luată de Comisia Europeană, întrucât în tot domeniul maritim suntem foarte în urmă cu privire la implementarea legislației europene.

„Din punctul acesta de vedere al transpunerii legislației europene în domeniul maritim suntem foarte în urmă… și nu mă surprinde că am ajuns în situația asta. Nu s-a făcut mare lucru în acest sens. Nu știu care este explicația, cei responsabili ar trebui să răspundă, domnii de la Ministerul Transporturilor, dar nu am mari speranțe să primim în curând un răspuns de la ei!”, a spus Mircea Banias, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *