Procedura de achiziție a corvetelor, SUSPENDATĂ. Senatorul Chițac: „Licitația trebuia anulată de la bun început și contractul dat DIRECT LUI DAMEN! Din păcate, am avut dreptate…”

Procedura de atribuire a contractului de achiziție a corvetelor multifuncționale a fost suspendată de către Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, care a informat, miercuri, MApN printr-o adresă, unde a motivat că au fost găsite nereguli.

CITEȘTE ȘI:

Nu putem lua o decizie, la momentul acesta, procedura e blocată. Decizia ar fi fost să începem procedura de atribuire. (…) Nu au specificat de ce suspendă, doar că s-a făcut acea contestație, unde au fost semnalate grave nereguli”, a spus, joi, ministrul MApN, Gabriel Leș.

Senatorul constănțean Vergil Chițac a insistat pe toată perioada desfășurării licitației că sunt nereguli și că aceasta este inutilă, într-un context în care statul român este acționar majoritar la Șantierul de la Mangalia, situație care ar ușura cu mult întreaga problematică.

„Cine Dumnezeu înțelege, de fapt, ce se întâmplă? Este o problemă de DNA? Este una de CNSC? Sau amândouă? Ce contestații să soluționezi dacă nu s-a anunțat cine este câștigătorul? Rămân la părerea că din momentul în care România a devenit acționar majoritar la Șantierul 2 Mai, împreună cu Damen, procedura trebuia anulată în momentul acela, sigur – plătite daunele, care nu erau așa de mari, câți bani pot să ceară pentru niște caiete de sarcini și niște avocați? – și, din momentul acela, trebuia o procedură de atribuire directă a contractului către Damen! (…) Nu e vorba doar de corvete, offset-ul spune și de modernizarea fregatelor. Avem fregate, din 2005, care trebuiau aduse într-o stare funcțională în 2008 – cu toate capabilitățile și suntem în 2019 și nu s-a întâmplat nimic! Rachete navă – navă, navă – aer, sonar pentru antisubmarin, un nou radar, toate sistemele trebuiau integrate în compartimentul pentru ducerea luptei… Din păcate, am avut dreptate!”, a spus senatorul Chițac, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.