Spread the love

La sediul Prefecturii Constanța a avut loc marți, 11 decembrie, ședința Comitetului consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice, prezidată de către prefectul Dan Jeacă. La întâlnire au participat reprezentanți ai instituțiilor partenere și cinci din cele șase persoane vârstnice, membri permanenți ai Comitetului.

„Îngrijirea la domiciliu a persoanelor vârstnice, între deziderat și realitate”, a fost tema prezentată la primul punct al agendei, prezentată de Mădălin Stroescu, reprezentatul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului. Concluzia în urma discuțiilor ar fi că s-au făcut progrese considerabile în acest sens și că există instrumente de lucru necesare, prevăzute prin cadru normativ pentru protecția socială a persoanelor vârstnice, dar că marele neajuns rămâne insuficiența personalului specializat. Materialul „Prevenirea furturilor din locuințe”, supus dezbaterii de către reprezentantul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, a inclus sfaturi practice pentru evitarea situațiilor în care persoanele vârstnice, pline de bunăvoință și solicitudine, pot deveni victime ale înșelăciunii din partea unor persoane lipsite de scrupule.

Serviciul Public de Asistență Socială Constanța, prin Iuliana Bucelea, a făcut o informare asupra „acordării unor servicii specializate de găzduire, îngrijire, recuperare, reabilitare și reinserție socială a persoanelor vârstnice, în scopul menținerii, refacerii sau dezvoltării capacităților individuale”. În cadrul discuțiilor purtate pe subiectele sus-menționate și a altor aspecte de interes, Veronica Negreanu, în vârstă de 88 ani, a împărtășit din experiența sa de participant la Crosul Unirii, organizat la Alba Iulia, în noiembrie a.c., când a alergat 2.7 km în jurul cetății și și-a exprimat regretul că partea de sud a țării nu a fost reprezentată în această activitate organizată în contextul Anului Centenar.

Facebook Comments

Advertisements

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *