Probleme mari: Planul de reorganizare, RESPINS! RADET Constanța intră în FALIMENT

RADET Constanța este în insolvență din 4 iunie 2019. În ciuda unor tentative de planuri de reorganizare și de a „proteja interesele Regiei”, situația a devenit gravă imediat după ședința Consiliului Local Municipal Constanța, din 22 ianuarie a.c., în care s-au adoptat proiectele de hotărâre privind „aprobarea Planului de reorganizare al RADET Constanța în dosar nr. 3265/118/2019 având ca obiect deschiderea procedurii de insolvență la cererea debitoarei RADET Constanța” și „aprobarea înființării societății Termoficare Constanța SRL în vederea preluării serviciului public de transport, distribuție și furnizare a energiei termice în cadrul sistemului de alimentare centralizată cu energie termică în municipiul Constanța”. Cu aceeași ocazie a fost aprobat și planul de reorganizare al actualului operator insolvent, RADET Constanța.

Planul primarului Vergil Chițac era ca Regia locală să continue să funcționeze cel puțin până pe la jumătatea anului în curs și cel târziu până la 1 februarie 2022, când este termenul maxim de implementare a reorganizării. După această ședință a Consiliului Local, planul de reorganizare a fost trântit violent de principalii creditori ai Regiei. CET Constanța, RAJA și SPIT au votat împotriva planului pe 27 ianuarie și, prin urmare, miercuri, 3 februarie, se va prezenta în instanță rezultatul respectivului vot, primul pas serios spre falimentul RADET Constanța, așa cum au confirmat pentru TOMIS NEWS reprezentanții administratorului judiciar al RADET:

„Mâine se va prezenta rezultatului votului creditorilor împotriva planului de reorganizare propus și procesul verbal al respectivei ședințe, care poate fi contestat într-un anume termen. Nu putem vorbi de faliment chiar de mâine, mai sunt o serie de pași procedurali”.

Cel mai mare creditor al Regiei este producătorul Electrocentrale Constanța (CET), de asemenea în insolvență, iar reprezentanții acestora ne-au confirmat că a fost respins planul de reorganizare:

„Putem confirma că în cadrul Adunării creditorilor a fost respins planul de reorganizare, iar deschiderea unei eventuale proceduri de faliment este atribuția exclusivă a judecătorului sindic”.

VA URMA!

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.