PROBLEME la sistemul de vot electronic pentru alegerea președintelui USR. Negoi (USR Constanța): „Au fost actualizări și mulți colegi nu au primit invitația la vot. În două zile anunțăm câștigătorul”

Votul pentru alegerea președintelui USR a fost prelungit, miercuri seară, cu 48 de ore, până joi, la ora 22:00, decizia fiind luată din cauza unor probleme care au apărut la sistemul de vot electronic.

CITEȘTE ȘI:

În cele trei zile cât a durat procedura, doar 7.000 din cei 16.000 de membri USR și-au exprimat până miercuri seară opțiunea de vot.

„Comisia Electorală constată constituirea unui număr foarte redus de Comisii Electorale constituite (8 județe), doar 5 județe cu solicitări de exercitare de vot cu “urna electronică mobilă” și niciun astfel de vot exprimat încă. Considerând aceste aspecte, timpul rămas de vot precum și necesitatea de clarificare a procesului (Comisia și SG lucrând la suport oferit filialelor județene în acest sens și evaluând în mod activ nevoile de constituire a Comisiilor Județene), Comisia Electorală decide prelungirea cu 48h de ore a procesului electoral pentru desemnarea Președintelui USR, până la data de 5.09.2019, ora 22:00”, se arată în anunțul transmis de conducerea USR către membrii de partid.

„Din punct de vedere tehnic nu știu foarte multe lucruri, am înțeles că s-a prelungit perioada de vot pentru că nu erau actualizate niște adrese de e-mail și trebuie să dăm posibilitatea absolut tuturor membrilor să voteze. Au fost, cumva, pe ultima sută de metri niște actualizări în sistemul centralizat de înregistrare a mail-urilor și din cauza aceasta s-au trezit colegii de la secții că există membri care nu au primit invitația la vot. (…) E posibil să fie și aceasta o cauză (pentru numărul redus de voturi – n.r.), dar noi am avut o perioadă complicată și cu un referendum intern, tot prin vot electronic. Mulți colegi au înțeles că dacă au votat deja la acel referendum intern celălalt e-mail nu l-au mai băgat în seamă”, a explicat președintele USR Constanța, Remus Negoi, pentru TOMIS NEWS.

Lupte interne? Negoi: „Nici vorbă!

Totodată, cele mai multe probleme s-au înregistrat în organizația USR Iași, condusă de Cosette Chichirău, principala contracandidată a lui Dan Barna, unde s-au constatat mai multe adrese de e-mail suprapuse peste cele deja existente. Chichirău a cerut audit național la sistemul de vot, dar Comisia Electorală nu i-a răspuns la solicitare.

„Tabere… e mult spus, așa se întâmplă la alegeri interne, sunt colegi care afirmă una și alta, dar nu cred că este ceva intenționt, nici nu are cum să fie, votul este criptat, noi suntem promotorii votului electronic, așa că avem toate atuurile în acest sens. Dar, mai apar și chestiuni tehnice de rezolvat. Se votează până mâine, poimâine cel târziu ar trebui să avem rezultatul, ținând cont că este vorba de centralizarea votului electronic, niște chei de criptare pe care comisia electorală le are și trebuie să desfacă „urna” și atunci va fi validat votul”, a mai precizat Remus Negoi, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.