PRO România NU va vota prelungirea stării de alertă. Dobre: „Nu se poate ca un guvern minoritar – susținut de PSD – să decidă tot în economia națională”

După starea de urgență, România a intrat din 15 mai în stare de alertă pentru 30 de zile. Pe 15 iunie, starea de alertă se termină și odată cu ea toate restricțiile și amenzile dispar. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat duminică seara că este însă greu de crezut că din 15 iunie va fi libertate totală și că în opinia sa va fi prelungită starea de alertă.

De cealaltă parte, din Parlament se anunță că nu va fi încuviințată prelungirea stării de alertă. Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, acuză Guvernul Ludovic Orban că pregătește prelungirea stării de alertă, după data de 15 iunie, pentru a evita o moțiune de cenzură în Parlament. Totodată și cei de la PRO România sunt de aceeași părere, președintele Victor Ponta anunțând luni că va vota împotriva prelungirii stării de alertă.

„Vom face exact ceea ce am făcut și la votul anterior, când toți parlamentarii PRO România au votat împotriva instituirii stării de alertă. Cu atât mai mult credem acum că din punct de vedere economic România nu mai poate să stea într-o stare care prevede atât de multe restricții. În al doilea, ca psihologie socială, în acest weekend a fost o descătușare a oamenilor. În al treilea rând, analizând cifrele din țările din jurul nostru – Bulgaria, Serbia, Ungaria, Grecia, Cehia, Slovacia; România are cel mai mare număr de persoane infectate și decedate și a avut cele mai dure restricții. Aceste restricții nu au fost în direcția bună și cei de la guvern trebuie să gândească mai puțin milițienesc și mai degrabă la ce se întâmplă la țările din jurul lor”, a spus Victor Ponta.

Deputatul constănțean al PRO România, Mircea Titus Dobre, ne-a precizat că parlamentarii acestui partid se opun prelungirii stării de alertă, întrucât, printre altele, spitalele interzic tratarea persoanelor care suferă de boli mult mai grave, precum cancer, diabet ș.a.

Noi nu am votat-o nici pe prima, nici a doua stare de urgență. PRO România nu va vota. România este aproape de un deces economic! Observăm că PNL vrea să ducă țara în faliment! Probabil vor să perfecționeze măsurile lui Traian Băsescu în 2009, 2010. Aici vorbim de „guvernul meu”, pentru că sunt deciziile lui Iohannis și ale lui Lucovid Orban! LuCOVID Orban! Nu spunem că nu este și o problemă sanitară, că acest virus există, nu am contestat, dar hai să ne uităm la faptul că avem spitale nefuncționale! Avem oameni cu cancer, cu boli cronice, alte tipuri de boli mult mai grave decât acest virus! Un cancer este de nenumărate ori mai periculos decât virusul. La fel și diabetul! Când am plecat din PSD am spus că nu sunt de acord ca Liviu Dragnea să își asume destinele noastre. Nu se poate ca, în acest moment, Ludovic Orban, care a lucrat toată viața la stat, Cîțu a fost tot timpul plătit de alții – nu a plătit taxe și impozite, el doar a încasat – oamenii ăștia nu înțeleg ce înseamă să fii antreprenor în România! Nu se poate ca un guvern minoritar – susținut de PSD – să decidă absolut tot ce se întâmplă cu economia națională și de aceea noi nu votăm! Tot ce fac ei este împotriva României! Prin tot ce am făcut noi în Parlament – și nu sunt populiste – toate sunt blocate la Senat, pentru că PSD e în blat cu PNL!”, a spus deputatul Dobre, pentru TOMIS NEWS.

După poziționările ALDE și PRO România, cei de la PSD au anunțat la rândul lor că nu vor vota prelungirea stării de alertă.

„PSD nu mai vrea continuarea Klaustrofobiei ca model de guvernare a țării! Ministrul Sănătății vrea să ne țină și după 15 iunie în stare de alertă, deși nu ne prezintă vreun argument solid pentru asta. Nici nu are cum fiindcă nu este expert în epidemiologie, ci mai degrabă în măști vândute fără bon fiscal, la farmacia familiei. De trei luni, Nelu Tătaru face doar exerciții de imagine. S-a lăudat, de fapt, cu munca primarilor și președinților de consilii județene care au dus greul luptei cu pandemia. În vremea asta, la ministerul Sănătații se trăgea tun după tun cu licitații aranjate pentru firmele de casă ale PNL. Românii au demonstrat însă că sunt mai responsabili decât guvernanții și au înțeles că trebuie să se protejeze. Nu mai e nevoie de amenzi și stare de alertă chiar dacă Guvernul își dorește asta cu disperare. Bănuim de ce: este paravanul perfect pentru toată clientela PNL să-și continue marile afaceri pe bani publici! PSD nu e dispus să mai înghită balivernele miniștrilor liberali. Guvernanții nu mai au nici legitimitatea să ne dea lecții despre cum să ne protejăm în fața coronavirusului după episodul scandalos din clădirea Guvernului, unde Orban și camarila PNL chefuiau cu whisky și trabucuri. Doar specialiștii în sănătate publică trebuie sa spună clar țării ce fel de măsuri trebuie luate mai departe. După 15 iunie, este timpul să punem punct modelului liberal de a administra o țară doar cu amenzi, amenințări și restricții”, a transmis președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *