Spread the love

Senatorul PRO România Nicolae Marin, din judeţul Galaţi, este primul parlamentar care a renunţat la pensia specială şi a mers la notar pentru a consfinţi decizia. Politicianul a autentificat pe 31 ianuarie, la un birou notarial din Galaţi, o declaraţie pe propria răspundere prin care renunţă de bună voie la pensia specială.

CITEȘTE ȘI:

La fel ca senatorul Nicolae Marin, doi primari din județul Dâmbovița au depus o declarație identică. De asemenea, deputatul PMP Ionuț Simionca a anunțat, sâmbătă, că a depus la notar o declarație pe proprie răspundere prin care se obligă să renunțe la pensia specială. 

Senatorul Nicolae Marin a îndemnat toţi parlamentarii să procedeze în acest fel. De asemenea, a anunţat că mai mulţi colegi din partid îi vor urma exemplul, pentru că legea votată în Camera Deputaţilor „este o cacealma”.

CITEȘTE ȘI:

Potrivit senatorului Marin, Victor Ponta urmează să facă luni, 3 februarie, același gest. Inițiativa lui Ponta ar putea fi un semnal pentru toți parlamentarii PRO România, așa cum ne-a confirmat deputatul constănțean Mircea Titus Dobre.

„Cine vrea face lucrul acesta, dar noi am tras un semnal că varianta abrogării pensiilor speciale pentru parlamentari trebuie în alt fel. Cei care au votat această abrogare au făcut-o dintr-un populism penibil. Problema pensiilor, exagerate, se rezolvă prin impozitare suplimentară. Ca parlamentar, vrei să fii de o moralitate ridicată, te duci la notar, ai depus-o la Secretariatul General al Camerei, rămâne acolo pe viață… (…) PSD = PNL și PNL = PSD! Din păcate, asta e viața…”, a spus Dobre, pentru TOMIS NEWS.

Legea care elimină pensiile speciale pentru magistrați și parlamentari a fost adoptată marți de Camera Deputaţilor cu 247 de voturi pentru și 21 de abțineri.

Măsura îi vizează pe deputați și senatori, judecători și procurori, personalul auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al parchetelor, funcționarii publici cu statut special, funcționarii publici parlamentari, membrii corpului diplomatic și consular, membrii Curții Constituționale, precum și personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviația civilă.

Actul normativ nu-i vizează pe militari și polițiști.

Chiar dacă parlamentarii au eliminat pensiile speciale legea riscă să nu poată fi aplicată. Magistrații au anunțat că vor contesta legea la CCR și există șanse mari ca aceasta să fie declarată neconstituțională.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *