PRO România Constanța, prima ieșire publică în formație completă! Banias: „Trei primari din județ vor să vină alături de noi!” Dobre îl vrea pe Dragnea în „groapa cu lei”: „Să deschidă lista la europarlamentare!”

Cei doi deputați constănțeni ai PRO România, Mircea Titus Dobre și Mircea Banias, alături de secretarul general adjunct la nivel național, Răzvan Filipescu, au susținut, vineri, o conferință de presă, în cadrul căreia au anunțat evoluția formațiunii de la malul mării și au comentat mai multe actualități politice.

Banias a amintit că el nu se află la prima adeziune la un proiect politic în formare, exprimându-și dezamăgirea față de „experiența ALDE”, arătând însă entuziasm față de traiectoria pe care o are acum PRO România, partid înființat de fostul premier, Victor Ponta.

CITEȘTE ȘI:

„Am mai fost implicat într-o construcție nouă care, într-un final, m-a dezamăgit, lucrurile stau complet diferit aici și modul în care suntem priviți de oameni este îmbucurător. În câteva zile de când am demarat campania de strângere de semnături, am reușit să strângem în jur de 5.000, eu cred că e o performanță pentru un partid tânăr. Oamenii ne privesc cu multă deschidere și au încredere în liderii noștri de la București. (…) Avem doi premieri: pe Victor Ponta și pe Mihai Tudose și un premier interimar, pe Sorin Câmpeanu, care și el este un profesionist, ministru al Educației foarte bun”, a spus Banias.

În ultimele luni, PRO România Constanța a muncit în teritoriu și deputatul a arătat că, în scurt timp, în toate localitățile din județ va exista câte o organizație locală.

„Am întemeiat 50 de organizații în cele 71 de UAT-uri, nu am nici o îndoială că în cel mai scurt timp vom avea organizații în toate localitățile din județul Constanța. Avem și colegi noi și colegi care au mai făcut politică în alte partide și, în perioada următoare, o să prezentăm componența Biroului Politic Județean, coordonatorii din principalele localități din județul Constanța și echipele lor. (…) Primul test pe care îl avem în față este cel al alegerilor europarlamentare, nu vrem să ne lăsăm îmbătați de sondajele de opinie pe care le-am văzut și care creditează Pro România cu un scor foarte bun. Vreau să fim modești, să fim umili și să plecăm de la premisa că scopul nostru este să trecem acest test cu succes, să obținem europarlamentari, obiectivul realist pe care ni-l asumăm este de 10%. De asemenea, trebuie să demonstrăm că județul Constanța se poate clasa în primele organizații din țară”, a mai spus Banias.

PRO România, atracție pentru primari

Partidul înființat de Victor Ponta s-a făcut remarcat prin demolarea, practic, a PSD, racolând parlamentari în ritm săptămânal, apoi zilnic, dar și alți aleși locali social-democrați. Astfel, potrivit lui Banias, situația se reflectă și în județul Constanța, unde deja sunt discuții avansate cu trei primari.

„Avem sprijinul unor primari din județul Constanța, nu o să spun cum se numesc, pentru că legea partidelor politice îi împiedică să își manifeste adeziunea sau sprijinul… un ales local are un mandat pe care cetățenii îl încredințează mai puțin pe bază de apartenență la un partid politic și mai degrabă pe calități personale. Unul din obiectivele pe care ni le-am propus, la alegerile din 2020 primarii să fie aleși în două tururi de scrutin, alegerea într-un singur tur mi se pare un atac la democrație și nu reprezintă voința cetățenilor”, a mai spus Banias.

Nu o spune răspicat, dar este clar: Dobre îl vrea pe Dragnea în lada de gunoi a politicii

Plecând din PSD după ce a fost ministru în două cabinete guvernamentale, deputatul Mircea Titus Dobre și-a arătat, din nou, vineri, aversiunea față de omul politic Liviu Dragnea.

Nu este nici un secret că actualul președinte al PSD își ține partidul sub control cu mână forte, gradul de antipatie față de Dragnea crescând de la o zi la alta. De altfel, în PSD există la această oră convingerea că deschiderea listei pentru alegerile europarlamentare sau candidatura la alegerile prezidențiale a lui Liviu Dragnea ar putea produce mari deservicii partidului, imaginea publică a șefului social-democrat fiind una îngrozitoare. Este și motivul pentru care Dobre și l-ar dori pe Dragnea împins cât mai în față, ca să… își rupă gâtul.

„Un președinte al unui partid trebuie să își asume la alegerile naționale capul de listă! El își asumă lista și este responsabil de tot ce înseamnă acea listă! Astăzi, Dragnea este președintele partidului și sunt două alegeri naționale, europarlamentare și prezidențiale, unde trebuie să candideze președintele partidului în funcție, exclus PNL, pentru că va candida președintele în funcție. La PSD, trebuie să candideze domnul Dragnea, chiar dacă nu și-a definitivat problemele din Justiție. PSD merge pe mâna lui, dacă nu erau mulțumiți de activitatea lui ca președinte, trebuia să îl schimbe!”, a spus deputatul Dobre.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *