PRO România Constanța îi invită pe „candidații partidelor mari” la dezbateri publice. „Unii au câte 5-6 mandate, sunt eterni, probabil este o moștenire…”

Coordonatorul PRO România Constanța, Mircea Titus Dobre și secretarul general al formațiunii, Răzvan Filipescu, au organizat, vineri, o conferință de presă, în cadrul căreia au anunțat încă trei candidați pentru localitățile din județ. De data aceasta este vorba despre comuna Aliman – Valentin Sîvriu, actual consilier local; Albești – Nicolae Moagher și orașul Ovidiu – Remus Soceanu.

pro romania 2

În deschiderea conferinței, Mircea Dobre a lansat un nou atac la adresa primarului Constanței, Decebal Făgădău, cu privire la noul an școlar, subliniind faptul că el nu este adeptul școlii online, apoi a luat la ture… toți primarii actuali, invitându-i la dezbateri publice.

„S-a discutat despre educație în săptămâna aceasta. Conducerea Primăriei Constanța, prin primar, a transmis că ar dori ca școala să înceapă de la 1 octombrie. Probabil dânsul (Făgădău – n.r.) are cu cine să își lase copiii acasă. Trebuia să se întâlnească cu toți directorii de școli să discute. Au avut la dispoziție, toate autoritățile locale, cinci luni să găsească soluții. (…) Nu sunt de acord cu școala online. Este bătaie de joc în ceea ce privește sistemul online. Nu o spun doar eu, o spun toți cei care au pregătirea necesară. Se pot găsi soluții cu construcții modulare în curțile școlilor. (…) În fiecare săptămână ne prezentăm candidații și suntem transparenți. Partidele mari, în ultimele 2-3 săptămâni, au făcut totul pe la colțuri, nu au anunțat nimic public. Nici nu știi care sunt candidații… în marea majoritate sunt primarii actuali, dar eu cred că este necesar ca cei care sunt primari în funcție ar trebui să vină în fața presei, împreună cu conducerile partidelor, să dea explicații. Unii au câte 4 mandate, câte 5, câte 6, unii sunt eterni, pe viață, cred că este pe moștenire… Noi ne prezentăm candidații și chiar dacă au emoții este cel mai corect și cel mai transparent să fie astfel reprezentați cetățenii în administrația publică locală”, a spus Mircea Dobre.

În același registru, Răzvan Filipescu a ridicat ștacheta în zona sa de acțiune: Consiliul Județean Constanța. Dacă în urmă cu două săptămâni Filipescu a făcut apel la candidatul PNL, Mihai Lupu, să accepte o dezbatere publică, astăzi a revenit cu aceeași invitație, sugerând că Mihai Lupu se… ascunde:

„Aș vrea să cred că această campanie și proiectele cu care o să vină contracandidații să se dedice comunităților și nu flotanților. Eu cred că noi muncim pentru oamenii care investesc în zonele respective. Vreau să cred că va avea loc o campanie OK. Vom investiga fiecare caz din fiecare comună și, dacă vedem că numărul flotanților o să crească o să tragem semnale publice. Am văzut în ultima vreme o preocupare pentru agricultură, pentru a capitaliza puțin politic. Vreau să mă ajutați să reiterez invitația către Mihai Lupu, contracandidatul la președinția Consiliului Județean, pentru o dezbatere publică. Îl aștept în continuare într-o dezbatere publică. Încă nu mi-a răspuns la invitație și au trecut două săptămâni”, a spus Răzvan Filipescu.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *