PRO România, afiliat la Partidul Democrat European, în aceeași „barcă” cu USR și… Macron. Dobre: „Nu puteam să mergem la socialiști, exista riscul ca șefului grupului să fie Rovana Plumb și munca noastră ar fi fost în VAN!”

PRO România, partidul condus de Victor Ponta, a devenit, marți, membru cu drepturi depline al Partidului Democrat European. În mandatul trecut, PDE a activat în același grup parlamentar ca și ALDE. Acum, PDE va activa alături de formațiunea lui Manuel Macron, acolo unde va activa și Alianța USR – PLUS.

„Noi am fost observatori ai PDE până astăzi, când am devenit membri cu drepturi depline. Este o formațiune destul de tânără, împreună cu En Marche, partidul președintelui Franței. PDE este de sine stătător, face parte din același grup parlamentar cu ALDE, dar este un partid de centru, nici de dreapta, nici de stânga, nici extremist. Totodată, nu puteam să ne ducem spre S&D (socialiștii europeni – n.r.), pentru că există riscul ca șeful grupului social-democrat din România să fie Rovana Plumb! Nu putem să facem așa ceva, total exclus, toată munca noastră de un an și ceva ar fi fost în van! Nu puteam să mergem într-o asemenea zonă. Așadar, am ales un grup mic, dar care treptat se mărește”, a spus deputatul constănțean al PRO România, Mircea Titus Dobre, pentru TOMIS NEWS.

Partidul Democrat European (EDP), înființat în decembrie 2004, la Bruxelles, este o formațiune politică care are doctrină de centru și este în favoarea integrării europene. EDP a fost fondat ca reacție la influența crescândă a partidelor eurosceptice în cadrul instituțiilor europene și a atras partidele pro-europene din grupul Partidului Popular European (PPE), pentru a forma un nou bloc multinațional de centru. EDP este un partid pentru oamenii care nu sunt nici conservatori, nici socialiști. De la începutul celui de-al șaselea Parlament European, din 2004-2009, EDP a constituit un grup parlamentar comun cu Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE), numit Grupul Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa. Deși deputații ALDE și EDP continuă să stea împreună, în același grup parlamentar, cele două partide politice europene rămân entități separate.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE
error0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*