PRO România acuză: „Am intrat pe ultimul segment spre PRĂPASTIA bugetară. Urmează CRIZA ECONOMICĂ”. Dobre: „Statul nu mai este un partener pentru sistemul bancar, care refuză să mai acorde împrumuturi!”

Președintele PRO România, Victor Ponta, a arătat vineri faptul că țara „a intrat oficial pe ultimul segment al drumului spre prăpastia bugetară și, în curând, spre criza economică și socială”. Potrivit lui Ponta, indiferent cine va fi la guvernare în viitor nimeni nu va putea realiza reforma radicală a administrației publice din România fără bani în timpul unei crize bugetare și economice. 

CITEȘTE ȘI:

„În 2019, în doar 6 luni, Guvernul României a depășit ca procent din PIB deficitul pe tot anul 2014 sau 2015 – deși PIB-ul a crescut semnificativ în fiecare an / în bani absoluți a făcut deficit în 6 luni DUBLU (cu peste 2 miliarde de Euro mai mult) decât pe tot parcursul anului 2014 sau 2015! Deficitul bugetar este diferența între cât încasează Guvernul ca venituri și cât cheltuiește (ca o familie care plătește în fiecare lună mai mult decât au salariul și pensia membrii acesteia – și atunci se împrumută la bănci sau la prieteni)! Această diferența din 2019 (4,5 miliarde de Euro doar pe 6 luni – probabil 10 miliarde până pe 31 Decembrie) este împrumutată de Guvern de la bănci și de la populație! Și trebuie dată înapoi – plus dobânda!! De unde? De la cine? Cum?”, a explicat Ponta.

CITEȘTE ȘI:

La rectificare negativă tai de la investiții și dai pentru pensii și salarii. Asta o să facă!

România înregistrează un deficit bugetar de 1,94% din PIB după primele șase luni ale anului, adică 19,96 miliarde de lei, în contextul în care obiectivul pentru acest an a fost fixat la 2,55%. Pe de altă parte, Guvernul urmează să publice proiectul de rectificare bugetară care va fi aprobat în şedinţa Executivului de luni, 5 august. Astfel, având în vedere actualele cifre, ținta propusă este imposibil de realizat, așa cum ne-a precizat deputatul constănțean al PRO România, Mircea Titus Dobre.

„Care e noutatea? Cu un deficit de 1,94% din PIB la semestru, care oricum, din punctul meu de vedere, calculul nu este în mod real, deci normal că este mai rău; rectificarea bugetară… hai s-o vedem, deja știm că va fi negativă. Totodată, îi vedem și pe cei de la ALDE care critică niște lucruri. Nu e cum a zis Tăriceanu, că rectificarea nu se poate vota în cabinet, pentru că e agreată, se ia act de ea, probabil Tăriceanu a uitat realitatea despre el unde trebuie… Ne împrumutăm la dobânzi din ce în ce mai mari, chiar și băncile din România încep să mai refuze să împrumute statul român, deci nu mai suntem un partener nici pentru sistemul bancar. S-ar putea să fie mai rău decât ce a fost în 2012, când USL a preluat guvernarea și mai rău decât momentul în care Emil Boc a tăiat din pensii și salarii. Trebuie să taie de la investiții ca să dea la salarii! Dacă e rectificare negativă, nu au de unde să taie din altă parte, de aceea au venit și cu taxele speciale, ca să mai strângă mărunțiș. Nu cred că taxa pe sucuri sau accize va acoperi problemele de deficit ale alor. Toate măsurile proaste luate de Teodorovici se văd acum în economie. Sunt ale lui! (…) Sunt două luni proaste la încasare la nivel de buget, iunie și decembrie, pentru că ele sunt capete de semestru. Deci, nu au cum să scoată sub 3% deficit până la sfârșitul anului, este imposibil!”, a spus deputatul Dobre, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.