PRO România a lansat proiectul AEROPORTUL Constanța, în prezența lui Ponta. Dobre: „Nu avem cum altfel să dezvoltăm turismul”

Coordonatorul PRO România Constanța, candidat la funcția de primar al municipiului, deputatul Mircea Dobre și secretarul general, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, Răzvan Filipescu, au primit miercuri vizita președintelui Victor Ponta și a fostului europarlamentar Corina Crețu la Medgidia, unde a fost anunțat proiectul Aeroportului Constanța. De asemenea, la eveniment a mai fost prezent candidatul PRO România pentru Primăria Medgidia, Dumitru Moinescu.

pro ro

Răzvan Filipescu a vorbit despre sursa de finanțare a proiectului și a precizat că presupusul viitor aeroport va fi amplasat între Medgidia și Valea Dacilor. Valoarea estimată a proiectului este de 325 milioane de euro, pentru realizarea acestuia fiind necesară o suprafață de teren de aproximativ 250 de hectare.

Mircea Dobre a vorbit din calitatea de fost ministru al Turismului și a subliniat importanța proiectului:

„Din calitatea mea de fost ministru al Turismului, spun că este necesară realizarea acestui aeroport, pentru că trebuie să creștem traficul pasagerilor pe tot ce înseamnă zona turistică a județului Constanța. Avem 11 stațiuni de interes național și aproximativ 30% din locurile de cazare de pe teritoriul României. Nu avem cum altfel să dezvoltăm turismul în județul Constanța, decât prin realizarea acestui aeroport, care va deservi și județul Tulcea”, a spus Mircea Dobre.

Victor Ponta a subliniat că cei doi candidați ai partidului sunt singurii care, la Constanța, prezintă proiecte, apoi și-a măscărit toți competitorii politici, fie la nivel local, fie la nivel național:

Dăm un mesaj de apreciere pentru ceea ce ați făcut în această campanie. Da, la Constanța, sunteți singurii care vorbiți de proiectele de dezvoltare a județului. Nu știu dacă o să avem succes sau nu, dar măcar facem ce trebuie. La alegeri locale se vorbește despre cum vrei să dezvolți comunitatea locală. Începând cu București unde dezbaterea de proiecte a ajuns la nivelul de „panarame”, interlopi… eu stau în București, zău că nu mi-a zis nimeni cum o să ies din trafic de luni! Cred că nu v-a zis nimeni nici la Constanța, nici la Medgidia. Nici nu a zis nimeni cum o să fie cu gunoiul de luni, nici ce se întâmplă cu șoseaua de centură, cu metroul… (…) Este cea mai stupidă campanie și eu am deja destule la activ, nu se vorbește absolut nimic despre ce trebuie să se vorbească: ce se întâmplă cu orașul, cu județul, cu comuna. Să moară PSD, dar ducându-se la PNL, ăilalți măresc pensiile și salariile pentru că nu mai sunt la guvernare… Ce se întâmplă cu județul, cu orașul? E pe înjurături acum, nu pe ce vrei să faci. Nu vreau să particip la concursul de înjurături, nu vreau să mai spun ce vede toată lumea… că PSD, că PNL… că USR – mari luptători pentru schimbare s-au schimbat doar pe ei… vor și ei o secretară, o funcție la stat, un șofer și rămânem doar noi să vorbim de lucruri la alegerile locale. (…) Eu vreau ca în 2024 PRO România să fie pe primul loc la europarlamentare, la parlamentare, la locale și la prezidențiale. Pentru asta, munca asta dificilă, campania murdară, urâtă, rea, grea, este totuși bună pentru că se toarnă fundația construcției pe care noi am făcut-o provizoriu, dar care de acum devine permanentă. În rest, vreau să vorbiți de proiecte de dezvoltare, chiar dacă e greu să vorbești când ceilalți țipă unii la alții și se înjură. (…) La Constanța cred că este o echipă construită pe termen lung, nu aștept minuni, de nicăieri, aștept un singur lucru: să faceți ceea ce ar trebui să facă cei care candidează”, a spus Victor Ponta.

Potrivit proiectului propus de PRO România, aeroportul este compus dintr-un ansamblu de terenuri, clădiri și instalații care deservesc traficului aerian și va cuprinde: aerodrom, turn de control, clădire administrativă, terminal pasageri SOSIRI și PLECĂRI, clădire VIP, clădire pentru urgențe, hangare, cargo, parcare administrație, cargo și VIP, pe o suprafață totală de 250 ha și o pistă de aterizare/decolare de 3,5 km. De asemenea, ar avea 50 de locuri de parcare pentru aeronave, 22 de porți de îmbarcare și ar putea fi tranzitat de două milioane de pasageri pe an.

aeroport 4
aeroport 2
aeroport 3
aeroport 1

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *