PRO România a depus un proiect pentru… pentru ÎNCETAREA stării de alertă! Dobre: „Cum faci prelungire dacă nu ai continuitate?”

UPDATE:

Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au respins, în şedinţa de joi, propunerea PRO România privind încetarea de drept a stării de alertă.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

PRO România a depus miercuri la Parlament un proiect de hotărâre pentru încetarea stării de alertă. Partidul condus de Victor Ponta solicită dezbaterea în regim de urgenţă a proiectului și invocă faptul că starea de alertă a expirat pe 16 mai, iar Guvernul nu a transmis Parlamentului o solicitare de încuviinţare a prelungirii.

Premierul Ludovic Orban i-a trimis, miercuri, liderului camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, un răspuns la scrisoarea prin care acesta îi cerea să trimită prelungirea stării de alertă pentru aprobarea Parlamentului. Ludovic Orban a făcut referire la faptul că Legea 55/2020, recent adoptată, stipulează că doar instituirea stării de alertă trebuie aprobată de Parlament, nu şi prelungirea acesteia. Detalii AICI!

Întrucât a existat o pauză de 24 de ore între starea de alertă și prelungirea acesteia, cei de la PRO România arată că, fără continuitate, nu există… prelungire, așa cum ne-a precizat deputatul constănțean Mircea Titus Dobre.

„Starea de alertă înceta pe 16 iunie, la 12 noaptea. Ce au hotărât ei a intrat în vigoare azi, la 12 noaptea. O zi nu a fost lege, nu? Trebuia să se dea o nouă hotărâre de stare de alertă care să treacă prin Parlament și să nu se folosească de legea pe care au invocat-o! Au făcut hotărâre de prelungire, dar o faci dacă… ai continuitate! Ori, eu nu au avut! Pe 15 trebuia să fie ședința de Guvern, ca să intre în vigoare din 16. Rămâne să vedem ce zice Biroul Permanent…”, a spus deputatul Dobre, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.