Spread the love

Orașul Năvodari va intra într-un amplu proces de asfaltare a mai multor străzi. Anunțul a fost făcut de primarul Florin Chelaru. Edilul spune că a depus un nou proiect în vederea finanțării din fonduri europene prin Programul Operațional Regional, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, proiect ce se intitulează „Îmbunătățirea mobilității urbane în Orașul Năvodari pe străzile ce deservesc transportul în comun: Rândunelelor, Albinelor, Constanței, Plopilor, Recoltei, Corbului și Nuferilor”. Primarul Florin Chelaru spune că prin implementarea proiectului se are în vedere reabilitarea carosabilului pe strada Rândunelelor (de la intersecția cu b-dul Năvodari până la intersecția cu strada Albinelor), str. Albinelor (de la intersecția cu strada Rândunelelor până la intersecția cu strada Constanței), strada Constanței – tronsonul 1 (de la intersecția cu strada Albinelor până la intersecția cu strada Plopilor), strada Plopilor (de la intersecția cu strada Constanței până la intersecția cu strada Recoltei), strada Recoltei (de la intersecția cu strada Plopilor până la intersecția cu strada Corbului), strada Corbului (de la intersecția cu strada Recoltei până la intersecția cu strada Nuferilor), strada Nuferilor (de la intersecția cu strada Corbului până la intersecția cu strada Constanței), strada Constanței – tronsonul 2 (de la intersecția cu strada Nuferilor până la intersecția cu b-dul Năvodari).

CITEȘTE ȘI:

Primăria Năvodari, acord cu Silistra (BG). Chelaru a semnat contractul pentru modernizarea unor drumuri

Primarul Florin Chelaru a declarat că strada Plopilor va fi modernizată în întregime prin lărgirea și refacerea străzii, amenajarea spațiilor verzi – rulouri de gazon, modernizarea aleilor pietonale, realizarea de piste de biciclișiti, stații de bike-sharing și rasteluri pentru biciclete. Totodată se vor reabilitate și modernizate aleile pietonale pe strada Plopilor (de la intersecția cu strada Constanței până la intersecția cu strada Recoltei), strada Recoltei (de la intersecția cu strada Sibioarei până la intersecția cu strada Corbului), strada Corbului (de la intersecția cu strada Recoltei până la intersecția cu strada Nuferilor), strada Nuferilor (de la intersecția cu strada Corbului până la intersecția cu Calea Ferată 806). În plus, proiectul cuprinde și realizarea de piste de bicicliști pe strada Plopilor (de la intersecția cu strada Constanței până la intersecția cu strada Recoltei), strada Recoltei (de la intersecția cu strada Sibioarei până la intersecția cu strada Plopilor), dar și amenajare stații de bike-sharing și rasteluri pentru biciclete pe strada Plopilor (la intersecția străzii Plopilor cu strada Recoltei – primul și lângă Școala Generală nr. 2).

„Se impunea ca străzile din Năvodari să fie modernizare, în sensul că nu vom face decât să venim cu un strat de asfalt, iar în funcție de zonă și de trafic vom turna mai multe straturi. Printre arterele intens circulate care vor fi reabilitate se numără și strada Plopilor. Nu numai că va fi asfaltată, dar va fi și lărgită. În plus, prin implementarea proiectului se va amenaja stația – cap de linie din zona str. Constanței, în proximitatea stadionului Flacăra Năvodari și se vor monta șapte stații de autobuz noi, acoperite, ultramoderne. Stația – cap de linie va cuprinde peroane de îmbarcare/debarcare călători precum și clădire – spațiu pentru așteptare călători. Valoarea totală a proiectului depășește 17,5 milioane de lei, aproximativ 3,77 milioane euro, iar contribuția Primăriei Năvodari este de aproximativ 2% din cheltuielile eligibile care îi revin“, a declarat primarul Florin Chelaru.

CITEȘTE ȘI:

Primăria Năvodari lucrează la procedurile privind transportul intern al orașului

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *