Spread the love

Primăria Municipiului Constanța anunță, luni, că a intrat în circulație primul lot al noilor autobuze, care vor asigura servicii de transport civilizate, la standarde europene.

Acestea vor circula pe toate liniile de pe raza municipiului Constanța, astfel încât toți constănțenii să se bucure de confort. Conform graficului de livrări, până la jumătatea anului 2019, pe măsură ce autobuzele vor fi recepţionate, vor fi introduse în circulaţie”, au precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

„Noua bază de transport în comun creează toate condiţiile necesare deplasării constănţenilor în condiţii de siguranţă, confort şi timp bine definit între staţii. Până în vară cele 104 autobuze Isuzu Citiport vor circula pe toate traseele din orașul nostru. Vă invit să le testați, vă doresc călătorie plăcută și… să avem grijă de ele!”, a completat și primarul municipiului, Decebal Făgădău.

Potrivit directorului general al RATC, Bogdan Niță, până la sfârșitul acestei luni vor circula pe trasee 40 de autobuze.

„Al doilea lot este sosit deja, de încă 20 de autobuze, pe care îl scoatem în circulație până la sfârșitul acestei luni. Deocamdată, nu se modifică nici un fel de traseu”, a spus Bogdan Niță, pentru TOMIS NEWS.

În prezent, primele 20 de autobuze sunt repartizate după cum urmează: 4 pe linia 2-43, 4 pe linia 5-40, 2 pe linia 100, 2 pe linia 102, 2 pe linia 42, 2 pe 101C, 2 pe 48 și câte 1 pe liniile 44 și 51.

De asemenea, sursele TOMIS NEWS din cadrul RATC ne-au precizat că până la sfârșitul lunii ianuarie vor fi 40 de autobuze pe traseu, cu încă 20 în parcul auto, ceea ce înseamnă că, în luna februarie, vor circula pe străzile din municipiu 60 de autobuze.

Potrivit Primăriei Constanța, polițiștii locali acționează zilnic pentru asigurarea și menținerea unui climat de normalitate în mijloacele de transport public.

RATC precizează că noile autobuze beneficiază de următoarele dotări de ultimă generație:


• Acces facil prin sistemul cu podea coborâtă;

• Rampe pentru persoanele cu dizabilități;

• Sisteme de climatizare și dispersie odorizant;

• 8 camere de luat vederi-6 la interior și 2 la exterior;

• Sistem 3D cu camere video pentru numărarea pasagerilor;

• Sistem audio-video pentru informarea pasagerilor: panouri cu led exterioare față/ lateral/ spate/, panou interior, 2 monitoare de 21.5;

• Sistem destinat încărcării dispozitivelor mobile USB Charge 5V-1A;

• Capabilitate Fleet Management.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Advertisements

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *