Primul Consiliu Politic Național PSD al zilei. Ciolacu: „Pe listele PSD nu va candida nici o persoană trimisă în judecată”

Președintele PSD Marcel Ciolacu a avut miercuri declarații de presă și, cu acest prilej, a anunțat o decizie adoptată în primul Consiliu Politic Național al partidului, respectiv interdicția persoanelor trimise în judecată să candideze la alegerile parlamentare. Potrivit lui Ciolacu, în următorul CPN de astăzi se vor tranșa listele ultimelor 15 județe, inclusiv Constanța.

Am luat decizia ca pe listele PSD nu o să candideze nici o persoană care este trimisă în judecată. În acest moment, toți președinții de organizații fac din nou un control al listelor ca să nu fie astfel de cazuri. Dacă cumva există o listă depusă, vom face adresă, în urma acestei decizii și va fi modificată la birourile electorale județene. Celelalte decizii se vor lua în cadrul unui alt CPN când vom finaliza toate listele, mai sunt vreo 15 județe care nu au finalizat în acest moment listele. (…) Fiecare decizie la fiecare organizație a ținut seama de mai mulți factori. De la început am zis că nu iau decizii cu toată lumea la fel și am luat în discuție fiecare organizație și contextul fiecărei organizații. De aceea, în anumite zone se regăsesc anumiți președinți în continuare. La Bihor… cu cine s-a luptat domnul Man la aceste alegeri? Partidul își asumă, inclusiv eu. (…) Nu mă simt confortabil când discut de anume persoane sau de anumite județe. Eu am transmis o decizie foarte clară. Pe listele PSD nu se va găsi nici o persoană trimisă în judecată”, a spus Marcel Ciolacu.

Războiul Marian Oprișan – Marcel Ciolacu a continuat și miercuri, iar la București s-a stabilit că listele trimise de puciștii de la Vrancea au fost invalidate.

Listele trimise de domnul Oprișan de la Vrancea au fost invalidate. Se declanșează din nou procedura și diseară vom lua decizia privind listele de la Vrancea. Îmi mențin părerea că domnul Oprișan nu trebuie să candideze pentru o funcție în Parlamentul României. În opinia mea, nu este oportună candidatura pentru Senat, cred că cea mai oportună în acest moment este să rămână vicepreședinte al CJ Vrancea. Lista a fost invalidată”, a mai spus Ciolacu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.