Primul concurs național de inovare în domeniul securității naționale este gata de start

Pentru prima dată în România, instituțiile din domeniul securității naționale lansează un concurs național de inovare având ca obiectiv o mai bună pregătire a securității naționale pentru provocările viitoare prin atragerea resurselor de inovare românești: PatriotFest.

„Cea mai importantă resursă a unei țări este resursa umană. Iar resursa umană necesită securitate. Totodată competitivitatea securității naționale este direct proporțională cu capacitatea de inovare a resursei umane”, este motivația care stă la baza proiectului.

Concursul național PatriotFest este organizat de MApN, MAI, SRI, STS, SPP, în parteneriat cu asociația New Strategy Center, iar inovatorii români, din țară și din străinătate, sunt invitați să-și prezinte inovațiile sub formă de prototipuri funcționale în următoarele 3 domenii: Securitatea informației, Inteligență artificială și Interfața om-mașină.

Până la 15 februarie 2017, participanții trebuie să transmită descrierea detaliată a prototipului (text, foto, video), a timpului de pregătire și a condițiilor de testare, iar între 1-3 martie va avea loc evaluarea prototipurilor demonstrate, când juriul va nominaliza finaliștii din fiecare tematică de concurs.

Festivitatea de premiere a câștigătorilor va avea loc pe 6 aprilie.

Potrivit organizatorilor, printre obiectivele strategice aflate la baza PatriotFest se regăsesc creșterea gradului de transfer a inovării din domeniile privat și academic către securitatea națională; creșterea gradului de adaptare a inovării private și academice la cerințele securității naționale; încurajarea proiectelor de inovare privată și academică prin valorificarea rezultatelor în România și încurajarea talentului inovator prin oferirea de oportunități în România.

Toate detaliile pe SITE-UL OFICIAL al PatriotFest.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *