PRIMUL CAZ de CORONAVIRUS la Constanța

Cel de-al 39-lea caz de coronavirus la nivel național s-a confirmat la… Constanța. Este vorba de un bărbat, 52 de ani,  care a declarat că nu a avut contact cu o persoană infectată și nici nu a călătorit în această perioadă.

CITEȘTE ȘI:

Ambele teste pentru coronavirus în cazul său au ieșit pozitive.

Bărbatul din Constanța este asistent șef în cadrul Spitalului Județean Constanța, la Secția Medicală 2. Acesta a fost plecat în București împreună cu fiica lui, care participa la un concurs de dansuri. La revenirea în Constanța, pe 29 februarie, s-a simțit rău și obosit și a depus cerere de concediu medical. Fiica sa este la rândul ei internată la Institutul „Matei Balș”. Săptămâna trecută, bărbatul a revenit pentru o radiografie la Spital, situație în care a fost testat pentru coronavirus. Ambele rezultate s-au dovedit pozitive.

Situația de la Constanța este cu atât mai alarmantă, întrucât reprezintă primul caz de infectare intracomunitară.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu, a convocat Comandamentul de Urgenţă la DSP Constanța pentru a se discuta măsurile care urmează a fi luate în legătură cu unitatea spitalicească.

Miercuri seară, sunt 47 de cazuri confirmate de coronavirus la nivel național. De asemenea, 12.678 persoane sunt izolate, iar 569 în carantină. Totodată, șapte dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.