Primele REACȚII după DEMITEREA lui Cîțu. Iohannis și-a ANULAT vizita la Consiliul European, PSD clamează „victoria românilor”, AUR se bucură de dispariția „marionetei”, USR cheamă PNL la negocieri

Președintele României, Klaus Iohannis, și-a anulat plecarea la ședința Consiliului European, după ce Guvernul Cîțu a picat cu un scor istoric de 281 de voturi. Șeful statului va avea declarații de presă la Palatul Cotroceni, de la 18:00.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a avut o primă reacție la demiterea Guvernului Cîțu prin moțiune de cenzură.

Guvernul Cîțu a fost demis cu un scor fabulos – 281 de voturi! Este victoria voastră, a tuturor românilor!„. a scris Ciolacu pe Facebook.

George Simion, lider AUR, a spus că Guvernul Cîțu a picat cu 281 de voturi. „Este mai mult decât speram. Am dat marioneta afară”, a spus George Simion.

Am văzut ca domnul Orban se autopropunea pe el. O să discutăm, noi nu îl susținem. Nu avem încredere nici în Orban, nici în Rafila. Noi vrem un guvern de specialiști”, a mai spus liderul AUR.

Dacian Cioloș (USR) cheamă PNL la negocieri după ce Guvernul condus de Florin Cîțu a fost demis. Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, a votat, marți, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului PNL-UDMR condus de Florin Cîțu.

Drum bun, domnule Cîțu! O țară întreagă a stat blocată în demisia dumneavoastră și iată că, astăzi, demiterea a avut loc. E important ca din acest moment criza politică provocată de premierul Cîțu să se încheie cât mai repede. Pe cetățeni îi interesează ca cineva să se gândească la ei și nu la putere, de dragul puterii. Oamenii se luptă azi cu scumpiri, pandemie, un sistem sanitar ajuns la limită, nesiguranța cu privire la rămânerea școlilor deschise. Toată lumea știe că avem o problemă sistemică, că încrederea în stat a ajuns la cote minime, iar situația este absolut dramatică. Regretabil, această criză a fost provocată și escaladată de domnul Cîțu, care, pentru a câștiga puterea în partid, a sacrificat o coaliție funcțională. Nu mă miră minciunile cinice ale fostului premier la adresa USR PLUS. Un premier care avea toată puterea și susținerea de care avea nevoie pentru reforme a preferat un război politic, pentru că nu a reușit să înțeleagă și să respecte programul de guvernare și partenerul de care avea nevoie. Deși a scăzut dramatic la nivelul încredere și susținere publică, fostul premier a dovedit încă o dată că nu a înțeles că vorbind în modul în care a făcut-o – și o face în continuare – își prăbușește complet și partidul pe care îl conduce. L-am auzit pe domnul Cîțu că USR PLUS nu a realizat niciuna dintre reformele promise. Exact de asta am ajuns în situația de a iniția o moțiune împotriva sa: pentru că s-a opus la reformele pe care le-am promis și a rupt astfel protocolul de coaliție și programul de guvernare agreat. L-am auzit pe domnul Cîțu spunând că am trădat Coaliția. Noi nu am trădat Coaliția, pentru că nu avem datorii față de coaliție, ci față de programul la care ne-am angajat în fața celor care ne-au votat. Nu avem loialitate față de persoane, ci față de principii. Între noi, diferența este uriașă și l-aș îndemna la mai multă cumpătare. Până una alta, așteptăm o reacție echilibrată de la PNL, vrem să înțelegem ce își doresc în continuare și vom vedea în funcție de negocierile de la Cotroceni în ce direcție o vom lua. Ne abținem de la mai multe comentarii și propuneri până când nu avem o propunere realistă de coaliție guvernamentală. Suntem pregătiți să reluăm discuțiile în condiții civilizate și rezonabile, care exclud orice balet politic de genul celui practicat de Florin Cîţu în ultimele luni”, a spus Dacian Cioloș, pe pagina sa de Facebook.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

2 comentarii la „Primele REACȚII după DEMITEREA lui Cîțu. Iohannis și-a ANULAT vizita la Consiliul European, PSD clamează „victoria românilor”, AUR se bucură de dispariția „marionetei”, USR cheamă PNL la negocieri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *