Primarul Soceanu a semnat un contract de 11 milioane lei, pentru valorificarea lacului Techirghiol

Primăria orașului Techirghiol anunță, miercuri, că a semnat contractul de finanţare pentru proiectul „Valorificarea potenţialului balnear şi turistic al Lacului Techirghiol prin dezvoltarea infrastructurii tehnico-edilitare”. Contractul de finanţare a fost semnat la Grădina Botanică din Techirghiol în prezenţa ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Daniel Suciu; ministrul Sănătății, Sorina Pintea şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Marius Ţuţuianu.

suciu pintea soceanu tutuianu

„Este cel de-al patrulea proiect, depus de Primăria Techirghiol, care obţine finanţare. Au fost depuse până în prezent 7 proiecte în valoare totală de peste 15 milioane de euro, proiecte care vin să dezvolte staţiunea balenară Techirghiol. Iată că avem deja semnate patru dintre aceste proiecte care însumează o valoare de peste 11 milioane de euro, şi care vin să contribuie decisiv la dezvoltarea şi îmbunătăţirea infrastructurii. Mulţumesc tuturor celor care s-au implicat în realizarea acestor proiecte, dar şi celor care ne-au sprijinit pentru a putea fi finanţate”, a declarat primarul oraşului Techirghiol, Iulian Constantin Soceanu.

Detalii despre proiect:

„Valorificarea potenţialului balnear şi turistic al Lacului Techirghiol prin dezvoltarea infrastructurii tehnico-edilitare”

Valoarea totală proiect: 10.728.627,76

Contribuția oraşului Techirghiol în proiect este de 221.800,65 lei, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât și contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 210.136,54 lei, reprezentând cofinanțarea proiectului „Valorificarea potenţialului balnear şi turistic al Lacului Techirghiol prin dezvoltarea infrastructurii tehnico-edilitare”.

Obiectivul general al proiectului este de a asigura infrastructura publică necesară dezvoltării turismului balnear în staţiunea Techirghiol şi valorificarea extinsă şi durabilă a Lacului Techirghiol, ca resursă naturală şi culturală pentru întregul litoral românesc.

Obiectivele specifice ale proiectului

1. Asigurarea accesibilităţii şi dotării tehnico-edilitare a zonei sudice de dezvoltare a staţiunii, prin modernizarea Străzii Lacului şi extinderea ei până la o lungime de 1.115 metri liniari, inclusiv integrarea reţelelor de utilităţi primare în corpul străzii şi a sistemului de iluminat public;

2. Asigurarea dezvoltării turistice, economice şi comunitare a zonei deservite de strada Lacului, prin asigurarea condiţiilor tehnice de branşare şi acces la carosabil a riveranilor străzii;

3. Asigurarea valorificării durabile a Lacului Techirghiol printr-o infrastructură publică eficientă şi integrală care va deservi malul sud-vestic al obiectivului natural pentru vizitarea Grădinii Botanice, activităţi de birdwatching, pescuit şi explorare a ariei protejate.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *