Spread the love

serbanPrimarul orașului Eforie, Robert Șerban (FOTO), a convocat, miercuri, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, unde a fost discutată situația alunecărilor de teren de pe str. Gării din Eforie Sud, care se întinde pe o lungime de aproximativ 13 m, iar o altă porţiune de aproximativ 53 de metri este lăsată, existând o diferenţă de nivel faţă de axul drumului de aproximativ 40 cm. Din constatarea la faţa locului a reieşit faptul că această situaţie se datorează eroziunii naturale a solulului  în  partea de est  a Lacului Techirghiol şi precipitaţiilor care au căzut în ultima perioadă.

Există riscul ca toată strada să se surpe, făcând astfel imposibilă intervenţia la timp a autovehiculelor de intervenţie (Ambulanta, Pompieri, Politie) la locuinţele riveranilor!

Potrivit primăriei Eforie, în zonă funcţionează Gara C.F.R. cu personalul auxiliar, Hotelul Argeș aparținând U.M. 02241, depozitul de materiale şi cca 6-7 imobile  locuite.

„Ca urmare a alunecării de teren, reprezentanții ENEL, au intervenit și au mutat un stâlp de reţea electrică, iar reprezentanţii RAJA, au intervenit pentru remedierea avariei provocate de această surpare. Situația creată pe strada Gării din Eforie Sud a fost comunicată custodelui Lacului Techirghiol, respectiv Apele Române precum şi Primăriei orașului Techirghiol. În același timp, situația a fost comunicată Instituției Prefectului Județului Constanța, Consiliului Județean Constanța, ISU Dobrogea și ABA Dobrogea Litoral. Urmare a acestei situaţii trebuie intervenit urgent conform procedurilor legale pentru remedierea situaţiei existente la faţa locului. În Bugetul de Venituri şi Cheltuieli al oraşului Eforie, la capitolul bugetar 54.02.05, Fondul de rezervă la dispoziţia autorităţii locale, constituit conform prevederilor Legii finanţelor publice locale nr. 273/2006, care poate fi utilizat pentru situaţii de acest fel, este prevăzut la nivelul sumei de 40 000 lei, dar suma nu acoperă cheltuielile necesare pentru remedierea situaţiei de urgenţă prezentată mai sus. Tocmai de aceea, primarul orașului Eforie a solicitat tuturor instituțiilor abilitate, sprijinul financiar pentru remedierea în regim de urgență a situației create pe strada Gării”, au transmis reprezentanții primăriei Eforie.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *