Primarul Chițac iar își pune elevii constănțeni pe cap: AEC îi solicită DUBLAREA burselor

Asociația Elevilor din Constanța critică proiectul de Hotărâre de Consiliu Local pentru aprobarea cuantumurilor burselor și solicită primarului Vergil Chițac majorarea a 3 din cele 4 tipuri de burse pentru elevi. Vineri, 19 martie a.c., a fost publicat pe site-ul Primăriei Constanța un proiect de hotărâre de Consiliu Local ce prevedea aprobarea cuantumurilor burselor elevilor. Cuantumurile propuse în proiect coincid cu cele din semestrul anterior, în ciuda faptului că între timp au fost virați bani din bugetul de stat pentru bursele elevilor, permițând astfel mărirea acestora.

Bursele au un rol important în învățământul românesc, servind atât drept stimulent al rezultatelor elevilor, în contextul burselor de merit și de studiu, cât și drept ajutor pentru elevii cu o situație materială precară, în contextul burselor de studiu și sociale. Amintim faptul că în bugetul de stat au fost prevăzuți bani pentru bursele elevilor, în așa fel încât să se poată respecta cuantumul minim de 100 de lei pentru fiecare tip de bursă. Așadar, sumele destinate burselor școlare alocate în semestrul anterior, ar trebui să se fie suplimentate”, au precizat reprezentanții AEC, care propun următoarele cuantumuri:

-bursa de merit- 200 de lei

-bursa de studiu- 350 de lei

-bursa socială-500 de lei 

În prezent cuantumurile sunt următoarele:

-bursa de merit-100 lei

-bursa de studiu- 200 lei

-bursa socială- 200 lei

-bursa de performanță- 1000 lei

Solicităm ferm administrației locale să crească cuantumurile burselor de merit, socială și de studiu, având în vedere finanțarea de la bugetul de stat. Este necesar ca banii prevăzuți în bugetul de stat pentru burse să ajungă la elevi. Degeaba au fost alocate sumele necesare dacă nu putem observa o creștere a cuantumurilor. Finanțarea de la stat este făcută pentru a veni în sprijinul elevilor și pentru a suplimenta fondurile deja existente în bugetele locale, nu pentru ca sumele destinate burselor elevilor din semestrul trecut să fie realocate. Solicităm majorarea burselor de merit, de studiu și de ajutor social, fiind o măsură care ar crește cu adevărat sprijinul primit de elevi din partea administrației locale”, a precizat Andreea-Sabina Spătariu, președinte AEC

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.