Primarul Chițac iar a dat cu vopsea pe asfalt: „Cartierele Constanței, redate comunității”

Spațiul urban din zonele rezidențiale este reorganizat constant pentru a fi create condiții civilizate de acces rutier și pietonal. Rând pe rând, aleile de acces către blocuri, aleile pietonale și spațiile destinate parcării autovehiculelor din zona Dacia au fost modernizate printr-un proiect de revitalizare urbană. Primăria Constanța invocă 1.200 mp de trotuare și peste 10.000 mp de carosabil care au fost reabilitați. Infrastructura zonelor pietonale a fost prevăzută cu borduri moderne iar carosabilul a fost recondiționat cu asfalt. Până în prezent, au fost modernizate străzile Pictor Ștefan Luchian, Pictor Nicolae Grigorescu și aleile Pictor Nicolae Tonitza, Cameliei, Iasomiei, Magnoliei.

aleea Magnoliei 4

Prin reamenajarea suprafeței carosabile numărul de locuri de parcare a fost suplimentat. Parcările adiacente aleilor Iasomiei, Cameliei și Magnoliei au fost reconfigurate, fiind create 152 de noi locuri de parcare. Alte 97 de locuri de parcare au fost construite pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, pe aleea Cameliei și pe porțiunea cuprinsă între aleea Pictor Nicolae Tonitza și aleea Cameliei, prin transformarea terenurilor virane în spații destinate parcării autovehiculelor. Lucrările continuă și în această perioadă. Noi locuri de parcare sunt în curs de amenajare în zona delimitată de aleea Magnoliei și aleea Grădinilor.

Locuitorii din zonă pot depune cereri pentru rezervarea unui loc de parcare, accesând platforma online https://parcari.primaria-constanta.ro. De asemenea, documentația necesară poate fi trimisă la Serviciul Siguranța Circulației Urbane și Parcări situat pe strada Ștefan Mihăileanu, nr. 10. Actele necesare pentru rezervarea unui loc de parcare sunt disponibile pe site-ul Primăriei municipiului Constanța, la secțiunea De interes public/Formulare tip.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *