Primarul Chițac, ATAC la scenă deschisă împotriva USR și… PNL, la Comitetul de Coordonare al PNL. „NU îmi pasă! Eu știu ce am de făcut!”

Liberalii constănţeni s-au reunit sâmbătă, 4 iunie a.c., la Casa de Cultură a Sindicatelor, în cadrul Comitetului de Coordonare Local 2022. La eveniment au participat aproximativ 500 de delegaţi, dar și invitați, precum colegii din Senat ai președintelui organizației municipale a PNL Constanța, Septimiu Bourceanu – Florin Cîțu și Alina Gorghiu. Cu prilejul evenimentului, practic au fost completate prin vot două funcții la nivelul Biroului Municipal al PNL Constanța: deputatul Marian Crușoveanu a preluat funcția de prim-vicepreședinte în timp ce prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a devenit vicepreședinte al organizației. Cei doi au și funcții la nivel județean: Coșa este prim-vicepreședinte, în timp ce Crușoveanu deține funcția de secretar general al organizației județene.

În cadrul discursului, primarul Constanței, Vergil Chițac, a avut și o serie de aprecieri politice. Acesta nu mai vrea să audă de USR și, practic, i-a invitat să iasă de la guvernarea locală, din cauza ayatollah-ului de la București, respectiv Stelian Ion, dar s-a aplecat și asupra colaborării cu PNL. De la pupitrul evenimentului partidului – al cărui membru niciodată nu s-a considerat a fi – a avut și o serie de reproșuri asupra colegilor liberali. Chițac a arătat faptul că această colaborare trebuie îmbunătățită, pentru că unii consilieri locali liberali duc o campanie de discreditare a primarului, la micul dejun și prin rugăciuni. Atacul deloc digerabil a adâncit separația dintre el și partid, practic consolidând partidul – prezent în sală – împotriva lui!

„Am trăit în această perioadă cu tensiuni permanente deschise sau mascate cu cei din USR, cu care chipurile avem o alianță electorală și o majoritate. USR în ultimele zile vehiculează noi și vechi amenințări privind ieșirea de la guvernarea locală. Atacurile ne-au însoțit actul de administrație aproape permanent, sabotând cele mai ambițioase inițiative ale agendei liberale. Cei de la USR par a nu fi înțeles că asumarea responsabilității nu te mai califică pentru rolul de opozant. (…) Este previzibilă ieșirea USR din guvernarea locală cu cât se apropie alegerile, pentru că ayatollah-ul lor de la București (Stelian Ion – n.r.), după ce a avut o prestație jalnică într-o funcție guvernamentală, nu mai poate avea anvergura unui lider național și va candida la Primăria Constanței, probabil urmărind tot un loc de parlamentar. Despre colaborarea cu consilierii liberali pot spune că e mult loc de mai bine și mă opresc aici, pentru că aș avea multe de spus, dar mult mai multe de tăcut… E clar că, obligatoriu, dacă vrem să avem succes împreună, această colaborare trebuie îmbunătățită, pentru că procesul de discreditare a primarului pe care îl practică unii consilieri liberali, eventual sâmbăta la micul-dejun cu rugăciuni sau în interiorul partidului sau pe la colțuri în oraș, nu mai poate continua! Dacă ei cred că îmi fac mie un rău, poate fi și așa… Dar nu îmi pasă, pentru că eu știu ce am de făcut în oraș. Cel mai mare rău îl fac partidului din care provin”, a spus primarul Chițac.

Președintele organizației municipale, Septimiu Bourceanu, nu a răspuns acestor atacuri, subliniind doar faptul că „dacă avem opinii divergente înseamnă că suntem oameni normali la cap”:

„Noi întotdeauna am fost recunoscuți ca oameni care spun lucrurilor pe nume în echipă. Suntem oameni transparenți, asumați și știm ce avem de făcut. Faptul că avem opinii divergente înseamnă că suntem oameni normali la cap! Opiniile diferite ne fac să mergem mai departe și eu cred că acest lucru reprezintă sâmburele din sufletul nostru care ne face să ne îndeplinim visul, să dezvoltăm Constanța împreună”, a spus senatorul Bourceanu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.