Primarul Chițac: „Am semnat contractele de regenerare urbană pentru două cartiere din Constanța. Estimez că lucrările vor începe în toamna-iarna 2022”

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a anunțat vineri faptul că a semnat contractele care vor permite o regenerare semnificativă a mediului urban în două dintre cartierele Constanței: Tomis Nord și Inel 2. Potrivit edilului, contractele au ca obiect întocmirea documentației tehnico-economice, până la nivelul autorizațiilor de construire, iar ulterior, execuția lucrărilor se va realiza, pe cât posibil, cu fonduri europene nerambursabile în valoare de peste 20 milioane de euro.

Regenerarea urbană a celor două cartiere presupune, mai exact, refacerea, suplimentarea și modernizarea spațiilor verzi, modernizarea căilor de circulație și a iluminatului public, mobilier urban nou și, în general, orice poate contribui la confortul în spațiul public al constănțenilor. De asemenea, ambele proiecte vor avea la bază studii de trafic și circulație. Estimez că lucrările vor demara în cea de-a doua jumătate a anului viitor. Mi-aș fi dorit ca lucrurile să evolueze mult mai repede, dar, după cum am mai arătat, acestea sunt etapele legale și, oricât ne-am dori, lucrurile nu pot fi accelerate din această perspectivă. Ulterior obținerii fondurilor nerambursabile, va urma licitația pentru achiziția lucrărilor de execuție propriu-zise. În încheiere aș vrea să vă mai anunț că lucrăm la documentații similare pentru cartierele Delfinariu și Compozitorilor (în cazul acestuia din urmă ne mișcăm mai greu din cauza incertitudinii ce planează asupra proprietății unor terenuri, retrocedate sau notificate în baza diverselor legi reparatorii). Vă țin la curent cu evoluția proiectelor. Aveți încredere!”, a transmis primarul Chițac.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Primarul Chițac: „Am semnat contractele de regenerare urbană pentru două cartiere din Constanța. Estimez că lucrările vor începe în toamna-iarna 2022”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *