Primarul Chițac a primit vizita delegației Ambasadei Republicii Estonia

Astăzi a avut loc vizita de curtoazie a ambasadorului extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Estonia în România, Excelența-Sa Ingrid Kressel Vinciguerra, la primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac. Ambasadorul a fost însoțită de Mikhel Metsa, secretar I și consul, precum și de Alexandru Bobe, consul onorific al Estoniei la Constanța.

S-au discutat oportunitățile de colaborare și schimburi, prioritar în domeniile în care Estonia deține bune practici la nivel european.

ES doamna Ingrid Kressel Vinciguerra a evidențiat, cu această ocazie, disponibilitatea Ambasadei de a facilita schimburile, cooperarea și dialogul dintre administrațiile publice locale, mediile de business și mediile academice din România și Estonia. Un accent deosebit a fost acordat creării de oportunități pentru prezentarea, de către autoritățile guvernamentale și locale din Estonia, precum și de către companiile estoniene, a soluțiilor de bune practici în domenii de interes comun, precum: soluții digitale în domeniul serviciilor publice în perioada pandemiei, direcțiile prioritare ale strategiilor Smart Cities, implementarea la nivel local a strategiilor și planurilor naționale în domeniul digitalizării, educația la distanță etc.

Șefa misiunii diplomatice a Estoniei în România a subliniat totodată necesitatea derulării unor schimburi de experiență care ar putea ajuta administrațiile locale din România în atingerea țintelor planificate și asumate la nivel european în domeniul reciclării deșeurilor. Ambasada Estoniei în România are în vedere organizarea unui seminar tematic în acest domeniu, îndată ce situația epidemiologică o va permite.

Primarul municipiului Constanța a exprimat interesul municipalității de a beneficia de expertiza Estoniei în domenii ce pot îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor municipiului Constanța, prioritar în domeniul digitalizării serviciilor publice – se are în vedere, prioritar, îmbunătățirea calității acestora.

S-a exprimat interesul reciproc pentru reluarea cursei aeriene directe (sezoniere) Constanța-Tallinn, îndată ce vor fi restabilite, în contextul pandemiei actuale, condițiile de siguranță pentru cetățeni. Părțile au exprimat disponibilitatea de a coopera pentru organizarea de evenimente care să marcheze, în anul 2021, împlinirea a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România şi Republica Estonia.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *