Primarul Chițac a decis înființarea comitetelor de cartiere, în sprijinul asociațiilor de proprietari

Primarul Vergil Chițac a decis înființarea comitetelor de cartiere și crearea unui grup pentru a comunica direct cu președinții asociațiilor de proprietari. Primarul s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții asociațiilor de proprietari. Deși discuția a debutat mai aprins, oamenii spunându-și nemulțumirile acumulate în timp, ani în care problemele ignorate s-au amplificat, la final s-a stabilit un mod de lucru în beneficiul comunității. S-a discutat despre îngrijirea spațiilor verzi din grădinile blocurilor și despre colectarea selectivă a deșeurilor. Primarul le-a explicat celor prezenți că responsabilitatea este comună, fiecare asociație trebuie să se organizeze și să îngrijească spațiul din jurul blocului, iar primăria îi va sprijini cu ridicarea deșeurilor vegetale. Făcând acest efort, fiecare locatar va înțelege că trebuie păstrată curățenia și va lua atitudine împotriva celor care au un comportament antisocial.

intalnire asociatii de proprietari 5

Trebuie să înțelegem că fiecare dintre noi are responsabilități și că dacă vrem ca orașul nostru să fie demn de secolul 21, trebuie să ni le asumăm și să respectăm reguli. Multe dintre prevederile despre care am discutat în ultima perioadă sunt vechi de 20 de ani și nu au fost aplicate. Am rugămintea la dumneavoastră să colaborați cu noi și să ne transmiteți orice problemă întâmpinați. Vom înființa un grup de whatsapp și vă rog ca acolo să ne transmiteți orice problemă aveți ca să putem interveni rapid și eficient. Prin conlucrare putem găsi soluții avantajoase pentru ambele părți. Știm că sunt probleme cu ghenele de gunoi care au fost construite neconform și ne angajăm să le refacem. Vă rugăm însă să puneți materialele reciclabile separat. predarea acestor materiale reciclabile către operatori specializați înseamnă bani, inclusiv pentru asociațiile de proprietari. Așa cum le valorifică cei care scormonesc prin gunoaie, tot așa le poate valorifica și asociația de proprietari‟, a transmis primarul Vergil Chițac.

În ce privește colectarea selectivă, primarul i-a informat că anul trecut au fost duse la groapa de gunoi 167 mii de tone, cantitate care poate fi scăzută dacă separam materialele reciclabile de restul deșeurilor. Pe lângă costul plătit la groapa de gunoi, primaria a fost amendată pentru că orașul nu a îndeplinit ținta de reciclare. Toate aceste costuri ridică cheltuielile de funcționare ale municipalității în dauna fondurilor pentru investiții. Cartonul, hârtia, plasticul, sticla și metalul trebuie separate de fracția umedă și predate colectorilor autorizați de Ministerul Mediului care pot veni în sprijinul asociațiilor cu pubele pentru colectare, dar și cu alte beneficii. Fiecare asociație are dreptul de a alege cu ce societate lucrează în funcție de ce i se oferă.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Primarul Chițac a decis înființarea comitetelor de cartiere, în sprijinul asociațiilor de proprietari

 • duminică, 20 iunie 2021 la 07:48
  Permalink

  Chițac, primarele care este, asta mai lipsea, comitete și iar comitete.
  Amirale de ce nu reâființați secțiile de poliție din cartiere ?
  Sunt necesare ca aerul pentru constanțeni. Secție de poliție
  cu sediu, mașină și doi milițieni sau chiar 3 în fiecare cartier. Numai așa
  puteți ține sub control, furturile, tâlhăriile, violurile, găștile de cartier
  peștii și traficanții de droguri. Sediul să fie dotat cu toată
  aparatura necesară. Milițienii să fie polițiști adevărați, nu toți
  țărănoii care pun degetul când se iscălesc.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.