Primarul Chițac a dat dispoziție ca intrările în școli să fie spălate cu șampon

După un an în care cursurile s-au derulat în mare parte în mediul online, astăzi, toată lumea a simțit din nou emoția începutului de an școlar, transmite luni municipalitatea. Astfel, pentru ca ziua de azi să se desfășoare în bune condiții, Primăria Constanța, împreună cu societatea de salubrizare a orașului, s-a îngrijit în ultimele 3 zile să igienizeze în detaliu spațiile de jur împrejurul unităților de învățământ din oraș. La fiecare școală, grădiniță, creșă sau liceu au fost spălate și dezinfectate aleile, străzile care conduc spre intrare, scările de acces și toate elementele de mobilier urban montate în zonă.

dezinfectie 6

Pentru dezinfecție s-a folosit un detergent profesional care are proprietăți de spălare și degresare puternică a străzilor fără a afecta mediul înconjurător. Produsul este ecologic, având o biodegradabilitate primară de peste 90% și fără a avea efecte nocive asupra omului și animalelor.

Aceste acțiuni vor intra în programul săptămânal al operatorului de salubrizare. Mai mult, acolo unde lipsesc, vor fi montate coșuri de gunoi.

Însă, pentru ca eforturile municipalității să fie vizibile, este nevoie ca fiecare dintre noi să menținem această curățenie. Dacă nu ne pasă de sănătatea noastră, poate ne pasă de cea a copiilor noștri și de faptul că locul în care petrec aproape la fel de mult timp ca acasă trebuie să fie igienic”, au precizat reprezentanții municipalității.

dezinfectie 7

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!