Primarul Chițac a convocat CLSU. Măsurile adoptate, după prelungirea carantinării orașului

În urma deciziei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de prelungire a carantinei zonale pentru municipiul Constanța cu încă 14 zile, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a convocat sâmbătă dimineață Comitetul Local pentru Situații de Urgență (C.L.S.U.) pentru a stabili măsurile ce se impun pentru prevenirea creşterii numărului de persoane care contactează noul coronavirus.

Menționăm că, sâmbătă, incidența pentru municipiul Constanța este de 10,44 la mia de locuitori.

Astfel, conform Hotărârii C.L.S.U. nr. 16 din 05.12.2020, se mențin măsurile impuse în data de 20.11.2020, în sensul că:

• Persoanele care sunt nevoite să străbată orașul o pot face pe bulevardul Aurel Vlaicu, începând de la intersecția cu bulevardul Alexandru Lăpușneanu și pe șoseaua Mangaliei, pe tronsonul cuprins între intersecția cu bulevardul Aurel Vlaicu și DN 39E.

• Căsătoriile vor fi oficiate în prezența a maximum 20 de persoane în exteriorul clădirilor, respectiv 8 persoane în interiorul clădirii, cu respectarea regulilor de protecție sanitară.

• Persoanele fără aparținători vor fi sprijinite de angajații Direcției Generale de Asistență Socială Constanța pentru aprovizionarea cu alimente și bunuri de strictă necesitate.

• Persoanele fără posibilități vor primi pachete cu alimente de bază pentru asigurarea subzistenței.

• Colegiul Farmaciștilor Constanța va fi informat cu privire la obligativitatea asigurării aprovizionării cu medicamentele necesare tratamentului uzual al populației prin unitățile farmaceutice.

Mai mult decât atât, pentru zilele de 5, 6 și 7 decembrie, pentru asigurarea condițiilor optime de desfășurare a alegerilor locale, vor fi permise:

• în data de 5 decembrie 2020, deplasarea la/de la sediile secțiilor de votare, a persoanelor implicate în organizarea alegerilor, precum și a persoanelor care depun cereri de vot prin intermediul urnei special;

• în data de 6 decembrie 2020, deplasarea la/de la sediile secțiilor de votare, pentru exercitarea dreptului de vot, observarea alegerilor și pentru efectuarea operațiunilor electorale, cu respectarea dispozițiilor Ordinului comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne nr. 2009/166/2020 privind stabilirea unor măsuri și acțiuni de sănătate publică necesar a fi respectate pentru desfășurarea în siguranță a procesului electoral din țară la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2020, a alegătorilor și a persoanelor implicate în organizarea și observarea alegerilor;

• în data de 6 decembrie, deplasarea cu urna specială pe raza teritorială a localității, a echipelor formate din membri ai birourilor electorale ale secțiilor de votare, însoțite de persoane acreditate și personal de pază, în vederea exercitării dreptului de vot de către alegătorii care nu se pot prezenta la secțiile de votare;

• în datele de 6 și 7 decembrie 2020, deplasarea la/de la sediile birourilor electorale de circumscripție, pentru predarea materialelor rezultate din procesul electoral, a membrilor birourilor electorale ale secțiilor de votare și a persoanelor care îi însoțesc, precum operatori de calculator, persoane acreditate și personal de pază.

Piețele vor fi deschise imediat ce vor fi amenajate în așa fel încât să răspundă nevoii de protecție atât a comercianților, cât și a cetățenilor care vin să își facă cumpărăturile. Tocmai de aceea, după deschiderea lor rugăm constănțenii să respecte măsurile de distanțare și de igienă, să poarte masca de protecție în așa fel încât să acopere atât nasul, cât și gura, să nu pătrundă în interiorul piețelor dacă acestea sunt aglomerate. Totodată, atragem atenția că potrivit Institutului Național de Sănătate Publică „orice persoană care a purtat masca/echipamentul de protecție corespunzător și a respectat distanțarea fizică NU ESTE CONSIDERATĂ CONTACT DIRECT. Respectați măsurile de distanțare și igienă. Fiți responsabili!”, au precizat reprezentanții municipalității.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.