Primarul Chițac a comis-o și cu regulamentul de taxi. Dezbatere publică, total degeaba: „PROTESTĂM în fiecare zi, până se satură! Cu claxonări, zbenguială!”

Anunțul de marți al primarului Constanței, Vergil Chițac, privind convocarea unei dezbateri publice online cu asociațiile profesionale ale taximetriștilor privind regulamentul de taxi mai mult a dat foc situației. Taximetriștii se simt jigniți de o dezbatere publică în regim online, de 150 de persoane, fiecare având posibilitatea să vorbească un singur minut și cu solicitarea expresă a Primăriei să nu fie cu… înjurături. Balamucul social produs de primar este în pragul escaladării, asociațiile taximetriștilor amenințând cu blocarea efectivă a orașului… în fiecare zi.

Online… îi dau primarului poză cu soacră-mea!

La începutul acestei luni, Federația Națională a Sindicatelor Șoferilor din România, prezidată de Lică Neagu, a solicitat primarului o întâlnire în format fizic privind dezbaterea acestui regulament. Răspunsul nici nu a venit, doar anunțul de astăzi al primăriei, care l-a inflamat pe Lică Neagu:

Noi am solicitat întâlnire publică fizică, nu online! Domnul primar Chițac Vergil ne obligă să ieșim în stradă și să atacăm în instanță, dacă proiectul va fi votat! Câte un minut, 150 de inși, în 2 ore… e frumos… Faptul că la regulamentul piețelor – care e foarte important – face întrunire publică fizic la primărie, la regulamentul cu Mamaia îl face tot așa, putea să facă și cu noi la fel, mai ales că noi – asociațiile profesionale – am solicitat. Noi suntem trei asociații profesionale, am solicitat, mai mult: nici nu ne-au răspuns! În online am ținut-o de patru ori… Vom ieși în stradă cu taximetrele, în cascadă, adică în fiecare zi, până când se satură! Și o luăm de la intrare pe Aurel Vlaicu, cu claxonări la Spitalul Județean, cu oprire la prefectură, cu zbenguială, lozinci… Să vedem ce o să ceară, dar așa online… pot să îi trimit și o poză cu soacră-mea! Avem 100 de motive să câștigăm în instanță și o să cerem și suspendarea punerii în aplicare a regulamentului!”, a spus Lică Neagu, pentru TOMIS NEWS.

De asemenea, președintele Camerei Naționale a Taximetriștilor din România (CNTR) – Filiala Constanța, Sorin Coadă, ne-a precizat că va participa la așa-zisa dezbatere publică, însă de principiu lucrurile rămân la fel: instanță și proteste.

„O să participăm la așa-zisa dezbatere, dar cu regulamentul rămânem la fel. Acum se convoacă conducerea noastră. Cu siguranță atacăm în instanță și vom iniția acțiuni de protest”, a spus Sorin Coadă, pentru TOMIS NEWS.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.