Primarul Chițac a apelat la TIKA pentru a distribui pachete alimentare pentru populația nevoiașă

Primăria municipiului Constanța, alături de Muftiatul Cultului Musulman din România, s-a asociat inițiativei Agenției de Cooperare și Coordonare Turcă TIKA de distribuire a unor pachete alimentare pentru populația nevoiașă din municipiul Constanța. Astfel, astăzi au fost distribuite 1.200 de pachete alimentare pentru diferite categorii de populație din municipiu, dintre care aproximativ 600 în cartierul social Henri Coandă. Cu această ocazie, primarul municipiului Constanța i-a primit în vizită pe consulul general al Republicii Turcia la Constanța, Emre Yurdakul, pe Hasan Burak Ceran, coordonatorul Agenției de Cooperare și Coordonare Turcă TIKA și pe domnul Muurat Iusuf, muftiu, Muftiatul Cultului Musulman din România.

Consulul general al Republicii Turcia la Constanța, Emre Yurdakul, a transmis întreaga deschidere a instituției sale pentru dialog și cooperare cu administrația publică locală din orașul nostru și pentru desfășurarea de acțiuni comune în diferite domenii, în beneficiul populației municipiului. Acesta a evidențiat că „efortul de a ține în picioare moștenirea istorică și culturală pe care o deținem în comun reprezintă o responsabilitate a tuturor părților” și a mulțumit Primăriei municipiului Constanța pentru disponibilitatea și contribuțiile ei substanțiale în acest domeniu.

Turcia 3

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a evidențiat importanța comunității musulmane din municipiul și județul Constanța, precum și exemplul elocvent al orașului nostru de „comuniune interconfesională și de conviețuire pașnică” între diferitele comunități etnice și confesionale de pe plan local: „Am înțeles întotdeauna nevoia dumneavoastră de păstrare a identității culturale, pe care o voi sprijini și în continuare. Aministrația pe care o conduc este deschisă la toate propunerile de colaborare și acțiuni comune care vin să consolideze bazele conviețuirii noastre pașnice locale”. În context, Vergil Chițac a subliniat relația foarte bună de cooperare cu Muftiatul Cultului Musulman din România și a mulțumit Agenției TIKA și Muftiatului că „s-au gândit la concitadinii noștri aflați în nevoie”.

Coordonatorul Agenției TIKA a mulțumit Primăriei pentru „colaborarea în implementarea inițiativei actuale de distribuire a pachetelor alimentare pentru persoanele aflate în nevoie” și a precizat că Agenția va continua să desfășoare acțiuni sociale și umanitare în municipiul Constanța. Hasan Burak Ceran a menționat, în context, finalizarea proiectului de renovare și dotare, în Constanța, a unui centru de adăpost (reabilitarea şi dotarea cu mobilier nou a Complexului de Servicii  pentru Protecția în Regim de Urgență a Copilului, a Cuplului Mamă-Copil și a Victimelor Violenței în Familie), a cărui inaugurare va avea loc în condițiile permise de pandemia Covid-19, inclusiv în prezența reprezentanților Agenției și ai administrației publice locale.

Muftiul Muurat Iusuf a mulțumit pentru sprijinul Primăriei în desfășurarea mai multor proiecte importante pentru comunitatea mulsumană din municipiu: efectuarea curățeniei în cimitirul musulman, elaborarea regulamentului și acordarea avizelor pentru noul cimitir mulsulman din zona Palas, acordarea avizelor necesare reparării Geamiei Hunchiar din Constanţa etc. Muftiul a evidențiat importanța, pentru comunitatea musulmană, a sprijinului acordat de Primărie inițiativei TIKA și a partenerilor săi, „inițiativă care vine în sprijinul oamenilor ce au nevoie de ajutor, în această perioadă sfântă din luna Ramazan; sperăm că vom coordona și în continuare  mai multe campanii umanitare, pentru a ajunge la toți locuitorii orașului care au nevoie de sprijin”. Muftiatul mizează în continuare pe “prietenia și sprijinul” Primăriei municipiului Constanța.

Primarul Vergil Chițac și muftiul Muurat Iusuf au declarat totodată că repararea Moscheii Carol I (instituție emblematică pentru municipiul Constanța) reprezintă o prioritate comună de acțiune, pentru care se vor căuta soluții  rapide de intervenție. Primarul Vergil Chițac și muftiul Muurat Iusuf au declarat totodată că repararea Moscheii Carol I (instituție emblematică pentru municipiul Constanța) reprezintă o prioritate comună de acțiune, pentru care se vor căuta soluții  rapide de intervenție.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.